NY NESTLEDER: Iris Jansdottir Nordberg er ny nestleder i FO-Studentenes sentralstyre
NY NESTLEDER: Iris Jansdottir Nordberg er ny nestleder i FO-Studentenes sentralstyre

Hva heter du?

Iris Jansdottir Nordberg

Hvor gammel er du?

24 år

Hva studerer / har du studert?

Jeg har en bachelor i sosialt arbeid fra Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet). Etter et år i full jobb valgte jeg å gå årsstudium i sosialpedagogikk på Høgskolen i innlandet, i Elverum. Dette ønsket jeg å gjøre for å spisse kompetansen min mot barn og unge. Etter årsstudiet merket jeg at jeg ønsket mer utdanning innen feltet, og går nå master i sosialfaglig arbeid med barn og unge, på høgskolen i Lillehammer.

Hva brenner du for?

- Jeg har et brennende hjerte for barn og unges oppvekst og velferd. Jeg har en visjon om at det skal være sosialarbeidere på alle skoler i Norge. Jeg mener at det er så utrolig viktig med et helhetlig lag rundt elevene, og at sosialarbeidere sitter på kunnskap som bidrar til nettopp dette i skolen.

Hvem eller hva har gjort at du ble engasjert (som person) og hvorfor?

- Det å se hva FO-studentene oppnår og setter på dagsorden har vært en stor motivasjon for å engasjere meg. Jeg har etter endt studie og fast jobb fått kjenne på kroppen at det er så viktig å være organisert, og jeg har visjoner om hva jeg ønsker å forbedre. FO var for meg et naturlig valg som kanal for å faktisk kunne gjøre en forandring.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

- Om 10 ser jeg for meg at jeg er etablert og i en jobb jeg brenner for. Jeg håper jeg har mange år med arbeidserfaring og at jeg får brukt utdanningene mine i arbeidet mitt.

Hva er favorittdyret ditt?

- Mitt favorittdyr er hund!

Hva håper du å oppnå i FO-studentene?

- Det jeg håper på å oppnå i FO-studentene er å gjøre en forskjell. Jeg håper at FO-studentene kan være en kanal for å ytre meningene mine, og å bli hørt. Jeg ønsker å ha et godt samarbeid både internt i FO og eksternt. Også skal det være gøy!

Ditt beste FO-minne så langt?

- Mitt aller beste minne er FOLEN, som var mitt aller første møte med FO-studentene. Der lærte jeg utrolig mye, og ble kjent med så mange hyggelige mennesker.