LYTTER: FO er vant til at Ap-leder Jonas Gahr Støre lytter til oss. Her er han avbildet sammen med forbundsleder Mimmi Kvisvik i forbindelse med statsbudsjettlanseringen i 2018
LYTTER: Kvisvik regner med at Ap-lederen lytter til fagbevegelsen. Slik han gjorde under lanseringen av statsbudsjettet i 2018.

FO vil takke Erna Solberg og hennes statsråder for et godt samarbeid de siste åtte årene. Etter valget 13. september ble det derimot klart at det blir Ap-leder Jonas Gahr Støre som vil forsøke å danne regjering og lede landet de neste fire.

LES: FOs innspill til regjeringsplattformen under en Ap-ledet regjering (PDF, 100KB)

FO er en partipolitisk uavhengig fagforening, men ikke politisk nøytral. Derfor ønsker vi også et tett samarbeid med en Ap-ledet regjering velkommen.

– Vi vil gratulere Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV med et godt valgresultat, men dere skal vite at det er nå arbeidet begynner, sier FO-leder Mimmi Kvisvik i en uttalelse etter valget.

For FO var det særlig helhetlig sosialpolitikk, rett kompetanse i tjenestene og gode arbeidsvilkår som var viktig i årets valgkamp. Basert på disse hovedsakene forberedte forbundet syv anbefalinger til konkrete kulepunkter som må være med i regjeringsplattformen etter forhandlingene. 

Her kan du lese innspillet til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV. (PDF, 100KB)