Sondre Hille-Krumsvik på talerstolenFoto: Sunniva Roumimper

"Studentboliger er dyre, pensum koster flesk, klær og mat er heller ikke gratis. Konsekvensen av det er at mange er nødt til å jobbe ved siden av studiene eller støtte seg på sin families kapital. Vi trenger mer støtte for å kunne være studenter, uavhengig av om vi har jobb eller får penger fra pappa. 

 

Vi har behov for 11 måneders studiestøtte og at støtten heves til 1,5 G, fra nåværende 1,103. Med disse tiltakene vil flere studenter kunne prioritere sine studier og prestere bedre.

Ettersom flere studier pågår i juni, den ellevte studiemåneden, er det rart at man ikke blir støttet den måneden. Hvordan skal man lese seg opp til og prestere godt på eksamener når man må bruke mye tid og energi på å jobbe? Jeg tror ikke det er noen her som synes det er greit å få betalt for 11 måneder når man jobber i 12."

Utdrag fra innlegg holdt av delegat for FO-Studentene Sondre Hille-Krumsvik

 

 Delegat Anine HolmeideDelegat Anine Holmeide, også FO-Student, minnet i tillegg forsamlingen om at det kommer en fremtid: 

"Til dere med barn som har planer om å studere i fremtiden:
Vil dere at barna deres i fremtiden
skal utsettes for en livssituasjon hvor nudler i slutten av måneden er regelen heller enn unntaket? Vil dere at barna deres skal slite med det samme vi sliter med nå?"