Dark Overlay

FO - Forhandlinger i staten

sep
Farris Bad, Fritzøe Brygge 2, 3264 LARVIK
  • (16. september)
  • (17. september)
  • (18. september)

Kurs i forhandlinger i staten, med fokus på lokale lønnsforhandlinger

Om kurset

Å sikre medlemmene en rettferdig og forutsigbar lønnsvekst er en av de viktigste oppgavene til en fagforening - og det er FO flinke til! Dette kurset lærer deg om forhandlingsordningen i staten, og ruster deg som er tillitsvalgt - eller som kanskje vil bli det - til å bli en bedre forhandler. Dette er kunnskaper du vil ha nytte av videre uansett hva dine fremtidsplaner er.

Målgruppen for kurset er medlemmer og tillitsvalgte som jobber i en statlig virksomhet. Kurset vil være både praktisk og teoretisk.

I løpet av kurset vil vi være innom følgende temaer: 

  • Gjennomgang av lønnssystemet i staten
  • Reglene om forhandlinger 
  • Praktisk forberedelse av lønnsforhandlinger
  • Forhandlingsspill

I forhandlingsspillet vil vi simulere lønnsforhandlinger i en fiktiv statlig virksomhet slik at du får litt praktisk erfaring før de virkelige forhandlingene starter i høst.

Kursansvarlig

Hovedansvarlig for kurset er Haavard Ostermann, jurist og rådgiver på forbundskontoret til Fellesorganisasjonen. Haavard har erfaring fra forhandlinger på alle nivåer i staten og fra privat sektor.

Praktisk informasjon

Lokasjon

Kurset holdes på idylliske Farris Bad. Det blir litt tid til å nyte fasilitetene etter dag 1 og 2. Det går buss fra Oslo Sentralstasjon (utenfor Thon Hotel Opera) 16. september kl. 09:00. For de med lang reisevei er det anledning til å søke om "tilknytningsdøgn", dvs. at du får overnatting fra søndag (innsjekk tidligst kl. 16:00). Reise til Larvik ordner du selv i så fall. Togstasjonen i Larvik ligger ca. 800 meter unna hotellet.

Kostnader og tjenestefri

Kurset er kostnadsfritt for våre medlemmer. Billigste reisemåte dekkes etter reiseregning. Kurset kvalifiserer til tjenestefri med lønn etter Hovedavtalen § 40. Vær oppmerksom på at du kun vil få ordinær lønn for de dagene du er borte, du vil altså ikke har rett til overtidsbetaling. Husk å melde fra til arbeidsgiver så snart som mulig.

Påmelding

Påmeldingsfrist er 15.08.2019 kl. 23:59.

Det er registrert to "aktiviteter" i kurset.

"Kurs" er påmelding til kurset, denne må du krysse av.

"Tilknytningsdøgn" melder du deg på om du pga. lang reisevei trenger det (se over om lokasjon).

Dersom det er flere påmeldte enn det er plasser, vil tillitsvalgte prioriteres. Hvis du er tillitsvalgt er det altså viktig at du er registrert som dette i vårt medlemsregister. Ta kontakt med din fylkesavdeling om du ikke er registrert med ditt verv. 

Kurspåmelding

Registreringen er lukket

Registrering for dette kurset ble lukket 12.09.2019