Dark Overlay

FOrskerfrokost: Avhør av personer med nedsatt funksjonsevne utsatt for overgrep

jun
Facebook, 0506 OSLO

Vernepleier og førsteamanuensis Tone Hee Åker presenterer sin forskning om avhørsmetodikk, og hvordan politiet avhører utviklingshemmede i overgrepssaker.

Tone Hee Åker holder på med en doktorgradsavhandling som handler om avhørsmetodikk, og hvordan politiet avhører utviklingshemmede i overgrepssaker. Dette skal hun snakke om på Forskerfrokost 7. juni.

MELD DEG PÅ: FOrskerfrokost 7. juni: Avhørsmetodikk: Hvordan avhører politiet personer med utvilkingshemming om overgrepssaker? (Facebook)

Det som kjennetegner de 96 ulike sakene hun har sett på er at når den fornærmede har en utviklingshemming, så er sakene ofte knyttet til seksuelle overgrep av unge jenter.

Tone Hee Åker mener vi må vite hvordan vi kan forebygge og håndtere vold og mistanke om overgrep av utviklingshemmede.

Forskningen til Hee Åker viser at politiet har store utfordringer med å avhøre personer med kognitiv funksjonsnedsettelse og ivareta deres behov for tilpasninger. Dette er i tråd med annen internasjonal forskning.

Det er i hennes mening behov for økt kunnskap og et tettere samarbeid med fagmiljøer som for eksempel habiliteringstjenestene.

Ikke gå glipp av dette spennende og viktige temaet på Forskerfrokost 7. juni!

Sendingen vil gå live på Facebook og på fo.no/forskerfrokost.