Dark Overlay

"PAS- positiv atferdsstøtte" - OBS! Arrangementet er avlyst

apr
Scandic Karasjok, 9730 KARASJOK

Her har du kurset som vil gi deg mer kunnskap om hvordan du kan møte barn, unge eller voksne med store atferdsproblem. påmeldingen vil være først til mølla prinsipp, så ikke vent med å melde deg på.

Gir du bistand til barn, unge eller voksne med store atferdsproblemer. Positiv atferdsstøtte "PAS" er en positiv tilnærming som har tro på at det beste er å jobbe i fredstid med proaktive eller allment positive strategier som produserer endringer over tid. PAS tar utgangspunkt i menneskerettigheter, unngår aversive tiltaksstrategier, er personsentrert og sikter mot bred livskvalitetsforbedringer. Dersom mennesker får det bra i livet sitt vil atferd som utfordrer forsvinne av seg selv.

Denne metodiske tilnærmingen kan vise til omfattende forskning av effekt på reduksjon av utfordrende atferd. Ut fra positiv atferdsstøtte skal forebygging og reduksjon av utfordrende atferd skje innenfor rammen av økt livskvalitet, inkludering, aktiv deltakelse og utvikling av verdsatt sosial rolle. Tiltakene skal bygge på personens interesser, ferdigheter, ønsker og muligheter.

Ulf er førstelektor ved VID vitenskapelige høgskole ved fakultetet for helsefag i Sandnes. Han leder videreutdanningen forebygging og håndtering av atferd som utfordrer hos personer med utviklingshemming.

Fagdagen er gratis for FO medlemmer og FO studenter. Påmelding på www.fo.no, logg inn med medlemsnummer og fødselsnummer, gå til kurs.

Ved ledige plasser vil også ikke medlemmer være velkommen, deltakeravgift på kr 500 må da innbetales innen 17.april på konto 15031126077 og merkes med navn på deltaker. Påmelding sendes til post"finnmark.fo.no

Kurspåmelding