Dark Overlay

PFU i FO Agder inviterer til fagkveld og yoga med Siw Aduvill: "Brenne, uten å brenne ut?"

okt
UiA Campus Grimstad, Jon Lilletuns vei 9, 4879 GRIMSTAD

Stress og utbrenthet har alltid vært knyttet til mennesker som jobber med mennesker, og særlig med de i sårbare livssituasjoner. Men hvem ivaretar disse menneskene? Hvordan kan de best ivareta seg selv? Vi må ha fokus på systemiske løsninger, samtidig som hver og en av oss trenger gode verktøy for å oppleve mer kontroll i en krevende livssituasjon. Målet er å skape en vei framover, der vi alle kan bidra med vår kompetanse og vårt engasjement, uten å brenne ut. Velkommen til en helaften fylt av kunnskap, inspirasjon, gode verktøy og et hyggelig fellesskap.

Brenne, uten å brenne ut?

 

Utbrenthet og sykemelding kommer ofte som et sjokk. Men når vi kaster et blikk i bakspeilet, kan vi se at det var stress over tid som bidro til den totale belastningen. På samme måte som vi må lære hvor nødutgangene er før bygningen står i brann, gjør vi lurt i å lære oss om disse mekanismene når det ikke stormer som verst. Da blir det mye mindre forvirrende for oss selv, og det blir lettere å informere menneskene rundt oss og be om den støtten vi trenger.

 

Da den amerikanske psykologen Freudenberger først brukte begrepet “utbrenthet”, var det for å beskrive tilstanden til de som jobbet på en gratisklinikk for rusavhengige i New York på 70-tallet. Han observerte hvordan disse gikk fra å ha et brennende engasjement, til å føle emosjonell utmattelse og apati. Helt fra begrepet spede begynnelse, har det vært knyttet til mennesker som jobber med mennesker, og særlig med mennesker i sårbare livssituasjoner. Men hvem ivaretar disse menneskene? Hvordan kan de best ivareta seg selv?

 

Stress og utbrenthet har alltid sosiale og kulturelle komponenter. Det er viktig å ha med seg det perspektivet, så vi ikke bærer tilleggsbyrden med å føle oss som “feilvare” i et system som ikke er i stand til å ivareta oss. Vi må ha fokus på systemiske løsninger, samtidig som hver og en av oss trenger gode verktøy for å oppleve mer kontroll i en krevende livssituasjon. Vi trenger kunnskap for å kunne forstå og forandre, og konkrete teknikker som lindrer og forebygger. Målet er skape en vei framover, der vi alle kan bidra med vår kompetanse og vårt engasjement, uten å brenne ut.

 

Velkommen til en helaften med påfyll av kunnskap, inspirasjon, gode verktøy og et hyggelig felleskap. Programmet starter med servering av suppe og et foredrag der forfatteren tar utgangspunkt i bøkene “Hvile – alt vi vinner når vi lar være” og “Yoga når det gjelder”, samt brennende nytt materiale fra den boka hun skriver nå. I del 2, etter en liten pause, vil vi sette teori ut i praksis gjennom konkrete øvelser og veiledet avspenning. Du trenger ikke å ha noen erfaring med eller interesse for yoga for å delta, det vil være noe for enhver.

 

Det er begrenset antall plasser, så ikke nøl med å melde deg på. Det er en egenandel på kr. 100,- Informasjon om innbetaling sendes deg på mail etter påmelding. 

NB: Det blir loddet ut et signert eksemplar av boken «Hvile – alt vi vinner ved å la være» blant de som er påmeldt innen 13.september.

 

Påmeldingsfrist: 1.oktober 2024

 

Praktisk info:

  • Kl. 17 – 18 mingling og suppe
  • Kl. 18 – 20:30 foredrag og yoga
  • Ha på behagelig tøy, og ta gjerne med et pledd.
  • Ta med egen yogamatte. Har du ikke det, og ikke kan låne det av noen, si ifra til sherin@fo.no så ordner vi det så langt det lar seg gjøre.
  • Ta gjerne med en vannflaske.
  • Det serveres suppe i starten av arrangementet, og det blir satt fram frukt.
  • Egenandel kr. 100,- Informasjon om innbetaling sendes deg på mail etter påmelding.
  • Sted: UiA Campus Grimstad, Jon Lilletuns vei 9, 4879 Grimstad.

 

Siw Aduvill er en personlig, engasjert og kunnskapsrik formidler. Hun evner å gjøre både tungt og lett stoff tilgjengelig for tilhørerne. Som instruktør og foreleser er hun opptatt av å tilrettelegge for å treffe målgruppen, og får gode tilbakemeldinger fra arrangører og deltagere.

 

Om kursholderen:

Siw Aduvill er forfatter, foredragsholder, yogalærer og pensjonert sirkusprinsesse.

Hun har utdannelse fra to ledende sirkusskoler i Europa, og UiO. Etter 12 fargerike og heseblesende år med sirkusliv, tok hun løpefart rett inn i teltduken. I prosessen lærte hun mye om kroppens grensesnitt, og samtidig om dens muligheter når vi spiller på lag med den.

Hun er spesielt opptatt av skjæringspunktet mellom det personlige og de sosiale og samfunnsmessige sammenhengene vi lever i, og utforsker dette i bøkene Yoga når det gjelder – for oss selv, hverandre og tiden vi lever i (2015) og Hvile- alt vi vinner ved å la være (2019). Sistnevnte er oversatt og utgitt i Polen og Danmark, kom i ny utgave i 2023 og som lydbok i 2024.

Siden 2008 har hun undervist yoga og meditasjon, utdannet yogalærere og holdt workshops i og utenfor Norge. Hun jobber som frilansskribent og er fast bidragsyter til Harvest Magazine.

Siw er medlem i NFFO, Norsk Forfattersentrum og Yoga Alliance.

For mer informasjon, besøk: www.siwaduvill.com

 

Kurspåmelding

For å registrere deg på dette kurset må du logge deg inn.

Logg inn