Søk

Du er her:

Bekymret over lønnsutviklingen

Den foreløpige rapporten fra det Tekniske Beregningsutvalget (TBU) lover ikke godt med tanke på likelønnsutviklingen, framholder forbundsleder Mimmi Kvisvik. Rapporten viser at kommunesektoren og Spekter Helse har sakket akterut i lønnsutviklingen.

Tallene for utviklingen i statsområdet er ikke lagt fram ennå.

TBU-rapporten viser at lønnsveksten for ansatte i finanstjenester var på 6,7 prosent, mens ansatte i helseforetakene hadde en lønnsvekst på tre prosent og kommunal sektor på 3,5 prosent. Når lønnsveksten er så ulik, øker lønnsforskjellene i Norge. Det er ikke bra for norsk arbeidsliv, og det er særs dårlig for likelønnsutviklingen, understreker FO-lederen.

Tallene som viser hvordan kvinners lønn i forhold til menns lønn utvikler seg, ble heller ikke lagt fram i den foreløpige rapporten. Likevel er det grunnlag for å tenke at likelønnsutfordringene er minst like store som tidligere. De store kvinnedominerte arbeidsområdene i offentlig sektor sakker akterut, og skal likelønnsutfordringene løses, må offentlig sektor ha utvidede rammer for årets oppgjør. Dette tegner til å bli et tøft oppgjør for offentlig sektor, slår forbundsleder Mimmi Kvisvik fast.

Les rapporten fra TBU

 

 

Fellesorganisasjonen (FO)
Mariboesgate 13
Pb 4693 Sofienberg
0506 OSLO

Fakturaadresse: Fellesorganisasjonen
v/4human AS, Postboks 853, 3606 Kongsberg
faktura@4humanIT.no


Tlf.: 91 91 99 16 | kontor@fo.no
(Tlf fra utlandet: +47 22469487)

Hurtiglenker

@ FO 2018 - Webredaktør: rune.soma@fo.no - Ansvarlig redaktør: Mimmi Kvisvik

CorePublish publiseringsløsning