Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp Bergen fyller 80 år - og det vi ønsker oss i bursdagsgave, er minst 80 nye medlemmer. Så dersom alle medlemmene hjelper til, kan dere oppfylle vårt gaveønske. Innmelding kan skje på www.folkehjelp.no/bli-medlem

I 1939 vedtok LO å stifte Norsk Folkehjelp. Arbeidersaniteten og Spaniahjelpen ble slått sammen til en organisasjon. I Bergen var det en ung AP-politiker, Nils Langhelle, som tok opp tråden og stiftet Norsk Folkehjelp Bergen 17. september 1940. Og siden har vi hatt kontinuerlig drift i laget.

Norsk Folkehjelp tror på folks kraft til å forandre sammen. Gjennom å organisere oss og å stille krav til dem med makt, kan vi bidra til at vi får samfunn med en mer rettferdig fordeling av makt og ressurser. Derfor jobber vi med flere hundre partnerorganisasjoner rundt om i verden slik at de selv kan skape rettferdighet og trygghet i sitt lokalsamfunn.

Vi har beskyttet sivile mot eksplosive våpen siden 1992. Norsk Folkehjelp har klarert mer enn én milliard kvadratmeter land og fjernet mer enn 2 millioner landminer og eksplosiver i over 40 land. Fortsatt ligger millioner av miner og klasebomber i bakken og vår innsats er større enn noen gang. Vi er en av verdens største og ledende minerydderorganisasjoner.

Tross pandemi er det også stor innsats i Folkehjelpen i Bergen og over det ganske land.

Over 2000 medlemmer, flere av dem i vårt lag, står klar med beredskapsekk for å rykke ut til søk- og redningsaksjoner og det jobbes fortsatt aktivt med antirasisme, integreringstiltak og internasjonalt solidaritetsarbeid.

Kun sammen kan vi forandre verden. I 2020 som i 1940. Organisering gir makt, mindre ulikhet og mer demokrati. Helt enkelt en bedre verden.

Derfor ønsker oss i dag at hvert enkelt medlem hjelper oss å verve nye medlemmer.Lykke til med vervingen og nyt vår felles bursdag i flott høstvær!

 

Med vennlig hilsen
Norsk Folkehjelp Bergen
Jorge Dahl, leder