– Vi er her for å minne politikerne på at vi kjemper for rettferdighet! For å minne dem på at de har et ansvar. Et ansvar de ikke skal ta lett på. Et ansvar for å sikre at over en million nordmenn får pensjonsopptjening fra første krone!, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i sin appell foran Stortinget torsdag.

I tillegg holdt en rekke forbundsledere, samt Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken appell.

Flere av FOs tillitsvalgte møtte opp for å markere kravet om en tryggere pensjon.

Appell fra LO-leder

Hans-Christian Gabrielsen, leder i LO, minnet om at prinsippene i pensjonsreformen er at en skal få pensjon fra første krone. Det gjelder Folketrygden, AFP og offentlig tjenestepensjon. Det eneste området det ikke gjelder for er obligatorisk tjenestepensjon i privat sektor.

– Gode venner, nå må stortingspolitikerne tette det hullet! Det er ansvarlig. Det er anstendig. Det et rettferdig. Dette vil sikre at de som har minst i arbeidslivet, ikke straffes ut i alderdommen. Derfor støtter vi helhjertet opp om forslaget som Arbeiderpartiet og SV har kommet med.

– Stortingspolitikerne har nå en historisk mulighet til å sikre at så mange som én million nordmenn får det alle andre får. Nemlig pensjon fra første krone!, avsluttet Hans-Christian Gabrielsen.