Marit Isaksen
BEREDT: Forhandlingsleder i FO Marit Selfors Isaksen forteller at FO er godt forberedt på en eventuell streik.

– Vi skal gjøre det vi kan for å komme i mål i meklingen, men streik er et lovlig kampmiddel, og vi forbereder oss derfor til å ta det i bruk, sier Egil André Aas, leder i LO Stat, i en pressemelding. 

– Vår ambisjon er å være konsktruktive og forhandle frem et godt resultat for våre medlemmer i staten, sier forhandlingsleder og profesjonsrådsleder for vernepleiere i FO, Marit Selfors Isaksen. 

LES OGSÅ: Brudd i forhandlingene med staten

Kim Helene Olsen fra FO-avdelingen i Oslo sitter i den regionale streikekomiteen i LO Stat, og er ansvarlig for gjennomføring av streiken. Hun forteller at de er godt forberedt på en eventuell streik. 

Kim Helene Olsen

– Vi er alltid klare for å gå til streik for en solidarisk lønnsdannelse. Vi samarbeider med de andre fagforeningene for å få gjennomført en streik smidig og effektivt, sier hun. 

Også Isaksen er tydelig på at FO er godt forberedt.

– Hvis vi ikke klarer å komme til enighet så er våre medlemmer, tillitsvalgte og forbundet mer enn klare til å håndtere en konflikt, det skal ingen være i tvil om. 

Det første uttaket er begrenset til Oslo, og både departementer og underliggende virksomheter vil bli berørt om ikke Riksmekleren og partene finner en løsning innen fristen 23. mai ved midnatt. For FO gjelder dette 23 medlemmer ansatt ved Oslo Met. 

Dette skjer fremover 

Partene går til mekling hos Riksmekleren 21. mai. Dersom de ikke blir enige innen midnatt 23. mai, kan medlemmer tas ut i streik allerede fra arbeidsdagens start 24 mai. De som blir tatt ut i streik, vil få beskjed om det. 

LES MER: Alt om lønnsoppgjøret 2024 
FÅ SVAR: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff 

Lurer du på hva som gjelder for deg? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller avdelingen din.