STOLTHET: Sosialarbeiderdagen er viktig for å synliggjøre sosialarbeidere og bygge stolthet rundt barnevernspedagoger, vernepleiere, sosionomer og velferdsvitere.
STOLTHET: Sosialarbeiderdagen er viktig for å synliggjøre sosialarbeidere og bygge stolthet rundt barnevernspedagoger, vernepleiere, sosionomer og velferdsvitere.

FO organiserer nærmere 36 000 sosialarbeidere, og vi vet at hver og en gjør en uvurderlig jobb. Derfor er det i år satt av en hel uke til feiring med mange ulike aktiviteter – både digitalt og lokalt i FOs avdelinger. 

– Vi syns rett og slett ikke det holder med én dag for å feire sosialarbeideren. Sosialarbeidere skal være utrolig stolte over den viktige jobben de gjør. Derfor skal vi heie på hverandre og feire hele uka, sier forbundsleder Marianne Solberg.  

FO har en egen nettside hvor du finner oversikt over alt som skjer gjennom Sosialarbeideruka. Sjekk den ut her! 

Barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere gjør en uvurderlig innsats for andre mennesker hver dag gjennom sitt arbeid.

– Det fortjener anerkjennelse, understreker forbundslederen.

I tillegg til de digitale arrangementene har FOs avdelinger lokale arrangementer. 
–  Det blir faglig inspirasjon, konkurranser og premier, FO-nøtter med Tørnquist, podkaster og noen overraskelser, avslører hun. 

SJEKK HER: Kontakt din avdeling for å sjekke lokale arrangenemter. 

Hvert år deler FO ut Sosialarbeiderprisen. Den går til et medlem eller en gruppe medlemmer som i «særlig grad har utøvd godt sosialt arbeid eller bidratt til fagutvikling innenfor fagfeltene til barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.» 

– Vinneren av årets pris avsløres tirsdag 19. mars og er ukas høydepunkt. Jeg gleder meg veldig til å røpe hvem som er vinneren, avslutter en hemmelighetsfull forbundsleder. 

Den internasjonale sosialarbeider organisasjonen (International Federation of Social Workers) har også flere virtuelle arrangementer som du kan sjekke ut her.  

Se hva forbundslederen sier om Sosialarbeideruka i denne videoen: