Derfor får FO ny logo for første gang siden 1993
NY LOGO: Slik ser FOs nye logo ut. Her fra lanseringen på landsmøtet.


– Dette er et stort skritt for oss, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

– Vi vet at mange har vært veldig glad i trekanten og elvene inni trekanten, som symboliserer våre profesjoner. Men tidene forandrer seg, og vi innså at vi måtte fornye oss for å henge med i tiden, fortsetter hun.

Se alt om den nye visuelle profilen her: fo.no/visuell-profil

Les også i Fontene: Salen jublet da FO presenterte den nye logoen på landsmøtet til tross for enkeltes skepsis

FOs nye logo
 

Viderefører den gamle logoen i den nye

FOs nye visuelle profil er utarbeidet av designbyrået Minsk.

– Minsk består av fire unge kvinner som jeg virkelig har fått sansen for. De skjønte hvem vi er, men turte samtidig å utfordre oss til å velge det mest framtidsrettede uttrykket, sier Kvisvik.

At Minsk består av fire kvinner passer godt for et forbund med over 80 prosent kvinnelige medlemmer, mener forbundslederen.

– Den nye logoen består av en F og en O. F-en er delt opp i tre, slik at den symboliserer de tre elvene. O-en er en sirkel og symboliserer fellesskapet. Sirkelen omslutter profesjonene vi organiserer og viser at vi står sammen, sier Kvisvik.

På den måten videreføres den gamle logoen i den nye, mener hun.

Les også i Fontene: FO får nytt utseende: – Vi har ivaretatt logoens historiske betydning, men vi har også utfordret den, sier designerne bak

Se filmer: Her er lanseringsfilmene fra landsmøtet

Mimmi Kvisik og LO-leder Hans Christian Gabrielsen
FORNØYD: FO-leder Mimmi Kvisvik er fornøyd med FOs nye visuelle profil. Her sammen med LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.Ser framover: – Må synes at vi er ett forbund

Den nye visuelle profilen ble vedtatt av FOs landsstyre i mai 2018, men har etter det vært hemmelig. Det er fordi forbundsledelsen har ønsker å gi den nye logoen som en gave til landsmøtet, forteller Kvisvik.

Se også: FOs nye designmanual (PDF) (24MB)

– FO består av mange flotte folk i hele landet. For å framstå som en felles organisasjon er det viktig at vi er gjenkjennelige over hele linja. FO er FO både i Molde, Oslo, Kirkenes og Kristiansand. Det må synes at vi er ett forbund, sier FO-lederen.
 
– Av den grunn har Minsk utarbeidet en designmanual som blir førende for hvordan vi skal se ut framover. Ved å bruke designmanualen aktivt vil vi ivareta at vi er en felles organisasjon, også visuelt, legger lederen av Fellesorganisasjonen (FO) til.

Se alt om den nye viseulle profilen her: fo.no/visuell-profil

Se filmene fra logolanseringen
 

 

 


 

 


Animasjonsfilm