Landets største fagkonferanse for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere er over. Men hva synes egentlig deltakerne om konferansen? På vei hjem fikk vi huket tak i disse fire;

 

Marit Nybø, sosionom 

Jobber med fattige tilreisende i Kirkens bymisjon

Marit Nybø, sosionom

- Hva har gjort mest inntrykk på deg?

- Hvis jeg skal velge ut noe så tror jeg Oddny Irene Miljeteig sin innledning er blant høydepunktene, sammen med Olaug Nilssens foredrag i dag. Men det var også mange gode faglige parallellsesjoner i går. 

- Hva synes du om FO-dagene 2018?

- Jeg er veldig imponert over det faglige innholdet. Det har vært interessant program alle dagene og en fin bredde. Jeg sitter igjen med mye bra faglig påfyll.

LES MER: Leo Ajkic på FO-dagene 2018

 

Joachim Nybakke, vernepleier

Jobber som faglig sekretær i FO Oslo

Joachim Nybakke, vernepleier

- Hva har gjort mest inntrykk på deg?

- I går var jeg på en vernepleier-retta parallellsesjon som handlet om tvang, makt og lovverket, som Hege Kylland fortalte en del om. Hun har erfaring fra jobb med dette i Helsetilsynet og nevnte mangelen på fagfolk hos fylkesmannen og oppover i systemet. Det overrasket meg at det ikke bare mangler vernepleiere og fagfolk ute i tjenestene til personer med utviklingshemning, men også oppover i systemet som skal kontrollere at tjenestene er gode nok. Det gjorde mest inntrykk på meg.

- Hva synes du om FO-dagene 2018?

- De har vært kjempebra - med mange engasjerte folk, god stemning og mange gode foredrag. Egentlig er totalopplevelsen i år hakket bedre enn forrige gang FO-dagene ble arrangert, i 2016.

 

Henrik Martinsen, sosionom

Jobber som NAV-veileder på Hellerud videregående skole i Oslo

Henrik martinsen, sosionom

- Hva har gjort mest inntrykk på deg?

- Det er vanskelig å trekke frem noe spesielt, for det har vært så mye forskjellig. Men i og med at jeg jobber med ungdom selv syns jeg det var spennende å høre om "gaming" og sosialt arbeid. Det er spennende å lære om hvordan ungdommenes egne erfaringer har blitt trukket inn og hvordan man har tenkt nytt om hvordan man kan løse utfordringer i kommunal sektor. 

Fra dette seminaret tar jeg med meg at vi kan finne alternative måter å bygge mestring på, spesielt når det gjelder de elevene som ikke nødvenidigvis roper høyest om hjelp. Mange bruker altfor mye tid på spilling og det er ofte en virkelighetsflukt. Det er ikke disse ungdommene som lager bråk, så de er ikke like enkle å fange opp. At de sliter ser man kanskje først når fraværet blir veldig høyt, og da kan de allerede ha havnet langt utenfor. 

- Hva synes du om FO-dagene 2018?

- Det har vært veldig bra, med et variert program. Vi har fått innledninger både fra folk med erfaringer fra systemet selv og fra et forskerperspektiv. I løpet av disse dagene har vi vært innom mange forskjellige områder!

 

Monika Finstad, barnevernspedagog

Jobber som nestleder i barnevernstjenesten i Steinkjer

Monika Finstad, barnevernspedagog

- Hva har gjort mest inntrykk på deg?

- Jeg var så heldig å få være med på Utøya. Det var en spesiell opplevelse, og jeg synes inntrykkene fra besøket der passet godt til tekstene til Ånnevik som underholdt under festmiddagen like etterpå.

I tillegg så har den siste dagen vært en stor høydare! Både Olaug Nilsen og Adrian Lund har en fellesnevner - nemlig annerledeshet. Olaug Nilsen er opptatt av at man slippe å kjempe for å få den hjelpa man trenger, og jeg tror vi har en lang vei å gå når det gjelder barn med utviklingshemming. De detter ofte mellom mange stoler og det er tøft å være pårørende. Jeg som jobber i barnevernstjenesten opplever at frustrerte foreldre kommer til oss, - kanskje fordi de ikke ser noen annen utvei?

Når det gjelder foredraget til Adrian Lund, som har ADD og Tourettes, så fikk vi en tankevekker på dette med annerledeshet. Det er godt å få innspill til hvordan vi kan se på og snu annerledeshet som en ressurs og ikke bare noe negativt. 

- Hva synes du om FO-dagene 2018?

- Veldig bra. Det har vært godt å komme hit og få input og inspirasjon i en travel hverdag. Som fagpersoner skal vi ofte bidra faglig inn i ulike fora, men her har alt handlet om å lene seg tilbake å få faglig påfyll. Det trenger vi også som fagpersoner!