Kathrine Haugland Martinsen
Leder for profesjonsrådet for sosionomer, Kathrine Haugland Martinsen, loset forsamlingen gjennom den første av FO-dagene.


Sosionom og politiker Oddny Irene Miljeteig, NRK-profil Leo Ajkic og Ruzzel fra Landsforeningen for barnevernsbarna var blant foredragsholderne da FO-dagene 2018 startet onsdag 14. november. 

Sjekk ut og bruk #fodagene2018 på sosiale medier!

 

Leo Ajkic inspirerte

FOs Kathrine Haugland Martinsen var konferansier. Hun snakket blant annet om det harde offentlige ordskiftet.

- Og vi deles inn i oss og dem, verdig og uverdig. Sosiale problemer blir den enkeltes ansvar – du er din egen lykkes smed. 

Men, sa hun videre, det finnes noen som klarer, også i det offentlige rom, å formidle menneskeverd og solidaritet på en måte som gjør oss klokere. 

- Og som gjør det vanskeligere å forenkle virkeligheten til å handle om oss og dem, verdig og uverdig. Noen som bygger broer og ikke murer. Og som hjelper oss til å ha en sunnere debatt. Leo Ajkic er en av disse stemmene som ikke er moraliserende, men får oss til å tenke. 

Leo Ajkic
Leo Ajkic snakket om sin egen oppvekst i et av Bergens fattigste nabolag

NRK-profilen var innom temaer som kriminalitet, unge gutter som faller fra skolen, velferdsstaten og barn som vokser opp i fattige familier.

- Noen har dessverre en mor som  prioriterer feil - de har jeg gått i klasse med, sa Ajkic.

Han fortalte om en ny serie kalt "Uro" som han lager for NRK i disse dager. Der er velferdsstaten ett av temaene som folk er bekymret for.

 

FO-dagene 2018 går over tre dager

FO-dagene 2018 byr på om lag 40 spennende foredragsholdere fra inn- og utland – ulike organisasjoner og felt, blant annet Olaug Nilssen, Oddny Irene Miljeteig og Adrian Lund.

Oddny Irene Miljeteig
Oddny Irene Miljeteig fremkalte både tårer og latter da hun snakket under FO-dagene 2018.

  • Hele programmet kan leses her
  • Les mer og foredragsholderne her

På fredag skal Adrian Lund snakke om sitt liv med Tourettes og hvordan diagnosen endte opp med å bli hans nøkkel til suksess.

LES MER I FONTENE: - Ytterst få kommer fra dette foredraget uforandret