Silvana Martinez og Mimmi Kvisvik

Ny president i IFSW, Silvana Martínez, sammen med FO-leder Mimmi Kvisvik på generalforsamling i Dublin.

– Det har vært noen krevende, men veldig innholdsrike dager, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

Sterk medlemsvekst

IFSW er den store internasjonale føderasjonen for sosialarbeidere. Generalforsamlingen finner sted hvert fjerde år, og årets forsamling er det største til nå.

På seks år har IFSW vokst fra å ha 90 til hele 128 medlemsorganisasjoner. Nå representerer føderasjonen – som fyller 90 år i år – mer enn tre millioner sosialarbeidere verden over. 

Med fullmakt fra Island
Sosialarbeidere fra mer enn 50 land er representert i Dublin, og deltakerne har med seg fullmakter fra organisasjoner i ytterligere 23 land.

FO-leder Mimmi Kvisvik har fullmakten fra Island. 

Mimmi på Island

FO-leder Mimmi Kvisvik hadde med seg fullmakt og representerte også Island på generalforsamlingen.

Vedtok støtte til Palestina

Saken som skapte mest engasjement handlet om støtte til Palestina.

Etter en lang debatt ble følgende vedtatt: «IFSWs generalforsamling er opptatt av at den israelske unionen av sosialarbeidere ikke har tatt grep med hensyn til menneskerettighetsbrudd i de palestinske okkuperte områdene og deres tilsidesettelse av IFSWs etiske regelverk.» 

Vedtaket innebærer  at generalforsamlingen stadfester en videreføring av reaksjon mot den israelske sosialarbeiderorganisasjonen, som Israel ønsket slettet.  

FO-leder Kvisvik er fornøyd med vedtaket, som er helt i tråd med FO og LOs politikk på området.

Første president fra Latin-Amerika

Silvana Martínez, fra den argentinske organisasjonen for sosialarbeidere («Federación Argentina de Asociaciones Profesionales de servicio Social» (FAAPSS)), ble valgt til ny president for IFSW. Hun er den første presidenten fra Latin-Amerika. Ana Radalescu fra Romania ble valgt til visepresident. 

Ana L. Fernandez fra Spania er president fra Europa, og sammen utgjør Ana Radalescu og Ana L. Fernandez den europeiske representasjonen inn i den internasjonale sosialarbeiderføderasjonen.

Representert i FN

I tillegg til å drive internasjonalt informasjonsarbeid om verdien av sosialt arbeid, er IFSW også representert i flere FN-organer og bidrar med flere anbefalinger inn i FNs arbeid, blant annet når det gjelder situasjonen for flyktninger, ivaretakelse av urfolks rettigheter, sosialfaglig utdanning og internasjonalt kvinnearbeid.

Verdenskonferansen neste

Generalforsamlingen er etterfulgt av verdenskonferansen for soialarbeidere, SWSD 2018.Tema for konferansen er «Social work, Education and Social development». 

En rekke norske deltakere vil delta på verdenskonferansen, og over 20 av dem vil bidra med presentasjoner og innlegg om alt fra netthets mot sosialarbeidere til brukerstyrt innovasjon i offentlig sektor. 

 

Les mer:

Les mer om verdenskonferansen her.
Fontene vil holde deg oppdatert om siste nytt fra konferansen. Følg med her.