2. oktober er den internasjonale sosialpedagogdagen. I Norge er det barnevernspedagogene og vernepleierne som er våre sosialpedagoger, og FO er deres fag – og profesjonsforbund. Vi er stolte av innsatsen til våre medlemmer og de viktige oppgavene de løser hver eneste i dag i velferdstjenestene.

I dag arbeider mange tusen barnevernspedagoger og vernepleiere for inkludering og sosial rettferdighet, og bidrar til at livet blir litt lettere for barn og voksne som har det vanskelig. Sosialpedagogene er fagfolk som er stolte av jobben sin og som fortjener oppmerksomhet. 

Opplever du vold fra noen som står deg nær? Er du en skoleelev i et miljø med mye mobbing og utestenging. Eller er du en lokalpolitiker som ønsker å skape bedre tjenester til personer med utviklinghemming eller et bedre barnevern? Da er det godt å vite at det finnes folk med kompetanse.

Kort sagt, overalt i velferdsstaten er det sosialpedagoger som gjør en uvurderlig innsats for den enkelte og felleskapet.

Bruk dagen til å gjøre stas på alle barnevernspedagoger og vernepleiere – det fortjener de!
#thefinestjobintheworld

Hilsen,

Marit Selfors Isaksen i profesjonsrådet for vernepleiere og Christian Wiik Kynsveen i profesjonsrådet for barnevernspedagoger hos FO.