Arendalsuka er en viktig arena for politiske debatter. Her samles alle som vil påvirke eller vite mer om ulike deler av samfunnsutviklingen. Opprinnelig var det privatpersoner som stod bak ideen, etter inspirasjon fra den svenske «Almedalsveckan». Fortsatt er uken et uavhengig dugnadsprosjekt, men arrangementet har med tiden fått en noe mer tydelig og fastere organisering og struktur.

FO er som det største fag- og profesjonsforbundet for sosionomer, barnevernspedagoger, vernepleiere, velferdsvitere og studenter til disse profesjonene, med på Arendalsuka for å skape debatt og delta med vår kunnskap om viktige samfunnsspørsmål. Vi ønsker å vise hvem vi er og hva vi står for overfor våre medlemsgrupper, lokalbefolkning og tilreisende, media og det politiske miljøet.

Det er svært mange arrangementer under Arendalsuka, og alt er åpent og gratis for alle, bortsett fra noen få unntak som ikke står oppført i programmet. Noen arrangementer krever også påmelding.

Her møter du FO under Arendalsuka:

FOs ledelse vil delta både i debatter, som innledere og som publikum på ulike arrangementer under Arendalsuka. Skal du være sikker på å møte oss, ønsker vi deg velkommen til følgende steder:

 • Stand:
  FO har standplass nr. 9 sentralt på Kanalplassen, innerst i Pollen, fra tirsdag 16.8 kl. 11:00.
  Vi serverer kaffe, vafler, har quiz, og deler ut bla. ballonger og kjærlighet på pinne til barna.
  Se kart over standplasser her

 • Den store likestillingsdebatten:
  Tirsdag 16.8 kl. 18:00 - 20:00 arrangerer LO en større debatt om likestilling. Blant andre deltar FOs forbundsleder Mimmi Kvisvik. Sted: Bankgården, Strandgaten 1. Les mer på Facebook om arrangementet her 

 • Utviklingshemmede – en glemt ressurs i arbeidslivet?
  Onsdag 17.8 kl. 08:00 - 10:00 arrangerer FO en frokostdebatt om mennesker med utviklingshemmings tilknytning til arbeidslivet. Sted: Thon Hotel Arendal, Friergangen 1. Vi serverer frokost. Les mer om arrangementet og meld deg på via Facebook her

 • Enslige, mindreårige asylsøkere – annenrangs barn?
  Onsdag 17.8 kl. 14:00 - 16:00 arrangerer FO og Rådet for psykisk helse en debatt om hvordan Norge møter våre nye barn; de enslige mindreårige asylbarna. Sted: Kilden (Teaterscenen), Nedre Tyholmsvei 6. Les mer om arrangementet og meld deg på via Facebook her

 • Hageselskap for FO-medlemmer:
  Torsdag 18.8 kl. 15:00 - 17:00 arrangerer FO Aust- og Vest-Agder et hageselskap. Dette er et privat arrangement for FO-medlemmer, og hagen ligger sentralt i Arendal. Les mer om dette og vis interesse for arrangementet på Facebook her


Samlingssted utover egne arrangementer og vår stand, blir i Bankgården i Strandgaten 1. Dette lokalet har LO leid hele uken.

Dersom noen lurer på noe vedrørende FOs deltakelse, arrangementer mm. under Arendalsuka, ta bare kontakt med vår kommunikasjonsavdeling:

Kommunikasjonsrådgiver Jonas Semmerud:
jonas.semmerud@fo.no

Kommunikasjonsleder Camilla Moe Røisland:
camilla.moe.roisland@fo.no