Landsmøtegave
Landsmøtegave: FOs landsmøte hadde egen innsamlingsaksjon til Norsk Folkehjelps arbeid i Palestina. Foto: FO

FO fordømmer alle angrep og overgrep mot sivilbefolkningen i Palestina. Alle pengene som har kommet inn går uavkortet til Norsk Folkehjelps innsats i Palestina.

– FO er et forbund med blikk på det som foregår utenfor Norges grenser. Det har vi på dette landsmøte vist på en god måte.  Vi har vedtatt at vi fortsatt skal bruke 1 prosent til solidaritetsarbeid, sier Marianne Solberg, ny forbundsleder i FO. 

Solberg sier videre at landsmøte til FO har satt en ny retning for det internasjonale arbeidet, med forpliktende samarbeid med både Norsk Folkehjelp og Fokus. I tillegg til at det viktige samarbeidet med FOs samarbeidspartnere i Palestina videreføres. 

–  Vår kamp for rettferdighet og solidaritet stopper ikke ved egen dørstokk. Det viser landsmøtets egen innsamlingsaksjon, til Norsk Folkehjelps arbeid i Palestina. Og jeg kan fortelle dere at den spleisen har samlet inn 82.745 kr, sier Solberg. 

I tillegg har også Arbeidsutvalget i FO gjort et vedtak der det er besluttet at denne summen blir supplert. 

– Det betyr at det blir blir sendt over en landsmøtegave fra FO til Norsk Folkehjelps arbeid i Palestina på 150.000 kroner, avslutter Solberg.