Marit Frette Oppsahl
EUFORISK: Marit Frette Opsahl ble kåret til Årets tillitsvalgt 2019


2019 var LOs tillitsvalgtsår. I anledningen gjennomførte FO en kåring av Årets tillitsvalgt. Prisen skulle gå til en tillitsvalgt som hadde utmerket seg gjennom året. Marit Frette Opsahl fikk tildelt prisen på FOs landsmøte. 

– Dette hadde jeg ingen anelse om! Nå er jeg euforisk og helt satt ut og gleder meg enda mer til å fortsette å være tillitsvalgt, sa Frette Opsahl til Fontene den gang. 

LES MER: FO har over 1200 tillitsvalgte. I dag ble Marit Frette Opsahl kåret til årets tillitsvalgt 

Nå ønsker FO å gjenta suksessen, nettopp for å motivere tillitsvalgte. I dag starter arbeidet med å kåre Årets tillitsvalgt 2020. 

– FOs medlemmer står i velferdsstatens frontlinje. De står opp for andres trygghet hver eneste dag. De tillitsvalgte står opp for medlemmene våre. Uten dem finnes ikke FO. De er ryggraden i forbundet, sier Marianne Solberg, nestleder i FO. 

Forbundsledelsen
BYGGER ORGANISASJON: Solberg (i midten) og resten av forbundsledelsen ser frem til å kåre Årets tillitsvalgt

Landsmøtet i 2019 vedtok en satsning på å bygge organisasjonen. Årets tillitsvalgt skal være med å bygge den viktigste delen av organisasjonen, tillitsvalgtapparatet. 

Satser på lokalt engasjement 

FO ønsker å invitere hele organisasjonen til å utkåre årets vinner. Solberg håper alle fylkesavdelingene nominerer hver sin kandidat til prisen. 

– Det er avdelingene som kjenner de tillitsvalgte best og vet hvilken innsats de gjør. Jeg håper denne kampanjen bidrar til at flere får se det viktige arbeidet de gjør, sier Solberg. 

Slik nominerer du din kandidat

Fylkesavdelingene nominerer én kandidat fra hvert fylke, hvor en som blir kåret av landsstyremøtet til Årets tillitsvalgt. Du har mulighet til å nominere din kandidat til fylkesavdelingen!

Send en e-post til avdelingen din og foreslå hvem du mener bør vinne!

Bruker sosiale medier 

FO kommer også i perioden til å vise frem mangfoldet av tillitsvalgte på sosiale medier gjennom emnekraggene #Stolttillitsvalgt, #Mintillitsvalgt og #MittFO. Disse brukes av medlemmer, klubber og avdelinger som ønsker å vise frem sine tillitsvalgte. 

– Vi ønsker at alle skal kunne hedre sin tillitsvalgt. Alle tillitsvalgte fortjener gode ord i disse tider. Bruk Instagram og del en hyggelig hilsen til din tillitsvalgt, avslutter Solberg.