FO tok SV-leder med på besøk til barnevernstjenesten i Arendal
STORFINT BESØK: F.v: Profesjonsrådsleder for barnevernspedagogene i FO, Ole Henrik Kråkenes, Barnevernleder Karina Antonsen, FO-leder Mimmi Kvisvik, Stortingskandidat for SV Mirell Høyer-Berntsen og SV-leder Audun Lysbakken

– Hva mener dere vi politikere kan bidra med for å øke rekrutteringen til barnevernet, spurte Lysbakken de oppmøtte fra barnevernstjenesten i Arendal. 

Rundt bordet satt barnevernsansatte Anne Eikelia og Lene Strand Malkomsen og barnevernsleder Karina Antonsen sammen med tillitsvalgte fra FO og FOs forbundsledelse. Fra SV stilte partileder Audun Lysbakken og SVs førstekandidat i Aust-Agder, Mirell Høyer-Berntsen. 

– Alt henger sammen med alt her. Vi må løfte omdømme, løse arbeidspresset, få nok tid og ressurser til en god opplæring i alle tjenestene, og sikre god lønn, sa barnevernsleder Karina Antonsen oppsummerende etter de mange innspillene som var kommet frem. 

barnevernsleder Karina Antonsen

Hun mener at at alle har et samfunnsansvar for å løfte omdømmet til barnevernet - både politikere og presse, ved å snakke mer om det viktige og gode arbeidet som gjøres i tjenestene. 

Sykefravær og høy turnover

Barnernslederen fortalte om arbeidshverdagen i Arendal, og hvilke utfordringer de i hovedsak stod overfor nå. 

– Vår største utfordring er den hyppige turnoveren og sykefravær, som krever energi og ressurser i tjenestene. Nye ansatte kommer stadig inn og ressurser må settes av til opplæring. I periodene med opplæring går vi fra å ha to ressurser til to halve. I tillegg kan sykefraværet vi har sees i sammenheng med arbeidspress, fortalte Karina Antonsen. 

Nok bemanning er grunnleggende

Et av FOs krav til ny regjering er en bemanningsnorm i barnevernet, her får de støtte fra SV. Likevel er det ikke bare én ting som vil løse utfordringene i barnevernet. 

LES OGSÅ: Se hva partiene mener om FOs viktigste saker

– Det er helt klart at nok bemanning er det grunnleggende som må på plass i barnvernet. I alt relasjonelt arbeid må vi ha tid og rom til å møte og følge opp folk. Men man må også ha romslighet for kompetansebygging, og mulighet for utvikling av hjelpetiltakene, sa FO-leder Mimmi Kvisvik etter besøket hos barnevernstjenesten.

(Hør Ole Henrik Kråkenes og Mimmi Kvisvik oppsummere møtet i videoen under)


SV-leder Audun Lysbakken var veldig takknemlig for innspillene han fikk fra FOs medlemmer og de FO-tillitsvalgte. 

FO_AudunLysbakken

– Vi hadde en utrolig fin prat om hva som var viktist for å øke rekruttering til de utrolig viktige yrkesgruppene som FO organiserer. Vi i SV vil ha et nytt barnevernsløft hvor vi får flere stillinger inn i det kommunale barnevernet slik at de får tid og rom til å løse oppgavene best mulig, sa han.

(Hør hva SV-leder Audun Lysbakken tar med seg etter møtet med de ansatte)