Solfrid Rød, Fontenes redaktør, ble av den norske fagpressen utnevnt til årets fagpresseredaktør.
INKLUDERER: – Solfrid Rød bidrar til at ulike stemmer blir hørt, også de som er kritiske og motstrøms, sier juryen i sin begrunnelse. FOTO: Hanna Skotheim, Fontene

Hvert år deles det ut ni ulike priser fra den norske fagpressen. Disse er journalistprisen, graveprisen, forsideprisen, fotoprisen, markedsprisen, utviklingsprisen og Innertieren. I tillegg kommer Årets fagpresseredaktør og selveste Fagpresseprisen. De to sistnevnte er det en stor ære å motta. I år vant vår egne Solfrid Rød prisen som Årets fagpresseredaktør.

– Jeg har lyst til å takke redaksjonen min, en fantastisk dyktig gjeng som gjør at det er gøy å gå på jobb i Fontene hver eneste dag. En takk også til vår utgiver FO, som gir oss rom til å lage god journalistikk, sier Rød i Fontenes sak om pristildelingen

Juryen går gjennom nominasjoner fra totalt 185 ulike utgivere i forkant av kåringen. 

Varme ord og strålende omtale

Den norske fagpressen omtaler Fontenes redaktør slik i inngangen til utdelingen:
Solfrid Rød, ansvarlig redaktør i Fontene, leder en redaksjon som dekker et felt fullt av vanskelige saker. Hun er kjent for å være modig, holde stø kurs i debattfeltene, og for ikke å stresse medarbeiderne sine. Hun appellerer heller til deres egen motivasjon for
å dekke saker.

I juryens begrunnelse trekkes det frem at Solfrid Rød har bidratt til at et mangfold av ulike stemmer har kommet frem, slik at ulike perspektiver — også de som er kritiske og motstrøms, har fått beriket debatten. Med dette bidrar Rød til at Fontene blir en bredere og mer relevant arena. 

– Noen av feltene vi dekker er preget av veldig polarisert debatt. Hvis Fontene kan bidra til at fagfolk og kritikere får økt forståelse for hverandre og noen ganger kan bryne seg på hverandre i våre spalter og kommentarfelt, er det veldig bra, sier Solfrid Rød til Fontene.

Hun er en god ambassadør for uavhengig og balansert journalistikk. Årets fagpresseredaktør er opptatt av at de som utsettes for kritikk, skal få anledning til å svare grundig for seg. Slik skaper hun økt tillit til journalistikken langt utenfor hovedmålgruppen, står det blant annet i juryens begrunnelse.

LES HELE BEGRUNNELSEN HER: Mangfoldig prisdryss i Fagpressen

Stolt utgiver av Fontene

– Vi er veldig stolt over medlemsbladet vårt, og vil gi de varmeste gratulasjoner til Solfrid. Vi er heldig som har en så dyktig redaktør for vårt medlemsblad. Selv om Fontene eies av FO, så er det et uavhengig medie. Det er sunt og godt å bli holdt litt i ørene av og til, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.