FO støtter hvit jul kampanjen, her ved FO-leder Mimmi Kvisvik.
TRYGGE RAMMER: Barne trenger trygge rammer, også i julen, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.


Skap gode minner for barna i jula. Den beste gaven er en hvit jul, sier Mimmi Kvisvik og hun håper at flere vil skrive under og støtte kampanjen. 

– Barn og unge merker alkoholen lenge før de voksne gjør det. De fanger raskt opp om foreldre og voksne oppfører seg «rart» og uvant, sier FO-lederen. 
 

Hvorfor hvit jul?

Hvite dager er et kjent begrep som brukes om alkoholfrie dager, derfor heter kampanjen hvit jul. Kampanjen drives av Juba, Juvente og IOGT i Norge.

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at rundt 90.000 barn lever i et hjem der minst en voksen misbruker alkohol. De antar at det er dobbelt så mange barn som har foreldre med et risikabelt alkoholforbruk. Disse blir spesielt påvirket av jula.

I desember skyter Vinmonopolet omsetning i været og salget overgår alle andre måneder. Derfor er det viktig at man tar opp alkohol og barnas julefeiring som tema og setter det på dagsorden. Barn og unge trenger trygge og nærværende voksenpersoner rundt seg i julen

Forbundsleder i FO, Mimmi Kvisvik, har i år, som i fjor, takket ja, til å stille som forbilde for kampanjen. 
 

Vil du bidra til en hvit jul for barna?

Ved å signere kampanjen er du med på å synliggjøre at julehelgen uten alkohol er helt normalt, og kan være hyggelig for både barn og voksne. 

Undertegn kampanjen her

#alkoholfrijul #hvitjul