HELT MED feirer helsepris og 10 millioner kroner
FORNØYD: Beate Hedegard Friis(t.v), Morten Fauskanger, Silje Hjemdal og Caroline Tvedt feirer at HELT MED får økt bevilgning i statsbudsjettet. (Foto: HELT MED)

Stiftelsen HELT MED bidrar til mangfold og inkludering ved at det opprettes arbeidsplasser for mennesker med utviklingshemming. De mener at utviklingshemmede skal få samme muligheter som andre til å velge blant jobber de er interesserte i, oppleve at de gjennom deltakelse i arbeidslivet er inkludert og deltakende i samfunnet, på lik linje med andre og oppleve at de er til nytte for andre.

Etter lange forhandlinger over statsbudsjettet ble det klart at HELT MED fikk økt støtten sin til 10 millioner kroner.

LES MER: 10 millioner til HELT MED

Jarle Eknes er daglig leder i HELT MED og er fornøyd med resultatet. Han peker spesielt på innsatsen til Silje Hjemdal fra Frp.

– Vi er dypt takknemlig for at Fremskrittspartiet har stått på for å forhandle oss inn i statsbudsjettet med denne summen, det er akkurat det vi trenger for å kunne realisere alle våre gode planer for arbeidsinkludering for personer med utviklingshemming i 2021, sier Eknes. 

Kake

Hjemdal feiret selv gjennomslaget med HELT MED. 

– De har klart å skape et engasjement for å få mennesker med utviklingshemming ut i ordinære arbeidsplasser og den gleden det sprer, er helt unikt, sa Hjemdal til TV BRA under markeringen. 

SE TV BRA-REPORTASJEN: Med jubel og kake feiret HELT MED 10 millioner på statsbudsjettet

Til nå har stiftelsen hjulpet 107 mennesker til å få fast jobb over hele landet.

Helsepris gir inspirasjon

Forrige uke mottok også HELT MED Helseprisen 2020. Helseprisen er Stiftelsen Dams utmerkelse som årlig deles ut til et helseprosjekt i regi av en frivillig helseorganisasjon. I år gikk HELT MED og prosjektet Arbeid, helse og utviklingsfremming av med seieren. 

Bli kjent med prosjektet her:

 

Eknes er også leder av prosjektet og mener det prisen er en annerkjennelse av arbeidet de gjør.

– Fantastisk, tusen takk til alle som har stemt på oss. Det er svært inspirerende å motta denne prisen og dermed anerkjennelsenfor hvor viktige bidragsytere også personer med utviklingshemming kan være i arbeidslivet, sa Jarle Eknes, som er prosjektleder og daglig leder i HELT MED.