Ikke rør abortlovenFoto: TROND SOLBERG/VG/SCANPIX

I likhet med en rekke andre organisasjoner og politiske partier slutter FO seg demonstrasjonene for abortloven den 17. november. LO er også blant de tilsluttede organisasjonene.

Bakgrunnen for demonstrasjonene er at statsminister Erna Solberg har varslet mulige innstramminger i abortloven for å få KrF med i regjeringen. Vi vet ennå ikke hvor og når forhandlingene finner sted, men nå må vi mobilisere over hele landet for å gi regjeringen en kraftig advarsel. Skal norske kvinner tvinges til å føde barn de ikke kan ta seg av for at Solberg skal få sin flertallsregjering?  Ikke rør abortloven, Erna!

 – Dette handler om kvinnens rett til å bestemme over eget liv og egen kropp. Dette skal man ikke bruke som et forhandlingskort! sier nestleder i FO, Marianne Solberg Johnsen.

Hun legger til at det må andre tiltak til for å bekjempe «sorteringssamfunnet»:

– Det er avgjørende at samfunnet støtter familiene som får syke barn. I stedet for å legge et moralsk ansvar på kvinner i en vanskelig situasjon, bør man jobbe for bedre og mer tilpassede tjenester til de som blir født med ekstra behov, avslutter Solberg Johnsen.

Les mer og se oversikt over hvor markeringene finner sted her.