Forbundsleder Mimmi Kvisvik

Forbundsleder Mimmi Kvisvik ved godt mot da forhandlingene i mellomoppgjøret i KS startet i dag. (Foto: Helga Melsom).

Kvisvik framholder at det allerede avtalt til dels betydelige tillegg for kapittel 4 med virkning fra 1. mai 2015. - Sammen med, blant annet, overheng og glidning gjør dette at vi allerede har en ramme for årets oppgjør som ligger om lag 0,5 prosent over rammen de ble enige om i frontfaget, forklarer FO-lederen.

De fleste av FOs medlemmer i kapittel 4 vil få en vesentlig lønnsutvikling per 1. mai på grunn av de allerede avtalte tilleggene. - Likelønns- og lavlønnsprofilen må imidlertid ivaretas, og det er viktig å jobbe for at alle i kapittel 4 er sikret et visst minimum av lønnsutvikling, understreker Kvisvik. På sikt må vi også få gjort noe med den skjeve lønnsutviklingen vi ser mellom de ulike kapitlene i tariffavtalen, sier forbundslederen. Hun sikter til at kapittel 3 og kapittel 5 har hatt en høyere lønnsvekst enn kapittel 4 i senere år.

Mimmi Kvisvik forventer at dette lønnsoppgjøret vil gå historisk rolig for seg. Men, neste år er det hovedoppgjør igjen. Der venter det utfordringer som partene allerede nå må ta tak i, avslutter FO-lederen.

Les mer på KS nettsider.