ENGASJERT: Kine omtales som raus, inkluderende og en tillitsvalgt som står på for sine medlemmer i Porsgrunn kommune.
ENGASJERT: Kine omtales som raus, inkluderende og en tillitsvalgt som står på for sine medlemmer i Porsgrunn kommune.

Alle FOs fylkesavdelinger har blitt bedt om å nominere kandidater til kåringen av årets tillitsvalgt. På landsstyremøtet 6. desember ble Kine Pernille Jansen Egge, hovedtillitsvalgt i Porsgrunn kommune, presentert som vinneren av den gjeve prisen. 

– Først ble jeg overrasket, veldig glad og rørt. Og så begynte jeg å tenke på at det er så mange andre som også fortjener en sånn pris, sier Jansen Egge til Fontene.

LES MER: – Jeg er stolt over laget og kravene vi får gjennomslag for

Spesialvernepleieren mener at tillitsvalgtarbeidet er en lagøvelse.

– FO sitt mantra er å "stå opp for dem som står opp for andre". Jeg tenker at det fungerer veldig slik i praksis også: De står opp for meg, jeg står opp for mine tillitsvalgte, og de står opp for sine medlemmer igjen. Det fungerer veldig godt. Det er viktig med et godt lag. Vi er én organisasjon og et fellesskap, sier hun.

 

I begrunnelsen fra fylkesavdelingen står det:
"Kine Pernille fortjener vår nominasjon som årets tillitsvalgt i FO fordi i rollen som tillitsvalgt har hun utmerket seg på kjernevirksomheten til en tillitsvalgt: Hun har aktivt bidratt til å bygge klubben gjennom å rekruttere flere medlemmer og å skape engasjement, og hun har bidratt til lønnsvekst og økt medvirkning på arbeidsplassene for sine medlemmer."

Viktige tillitsvalgte 

Kåringen er en del av FOs arbeid for å løfte frem arbeidet de tillitsvalgte gjør for medlemmene og samfunnet ellers.

– De tillitsvalgte er den viktigste medlemsfordelen du får ved å melde deg inn i FO. De er den lokale forankringen i samarbeidet med arbeidsgivere og politikere. Det er de tillitsvalgte som står opp for medlemmene våre, deres interesser og som forvalter avtalene vi inngår på en god måte, sier FOs forbundsleder Mimmi Kvisvik. 

Bli medlem i FO

FO arrangerte kåringen for første gang i 2019, som en del av Tillitsvalgtåret i LO. Siden har forbundet valgt å beholde prisen. Kvisvik mener den løfter frem alle tillitsvalgte på en god måte. 

– Vi er svært stolte av den jobben de tillitsvalgte gjør. Selv om det bare er en som får utmerkelsen som årets tillitsvalgt, har vi hvert år over 1 200 tillitsvalgte som går i tøffe forhandlinger og får gjennomslag for medlemmene sine. Denne prisen er vår måte å vise frem det viktige arbeidet på, sier Kvisvik. 

Nominerte til årets tillitsvalgt

Anneli Naukkarinen (Troms og Finnmark)
Arnhild Helåsaunet Skaanes (Trøndelag)
Astrid Kleppe Flacké (Oslo)
Betta Haugeto (Agder)
Herdem Trønnes (Viken)
Ingunn Vesterås (Innlandet)
Kari Breimo (Nordland)
Kine Pernille Jansen Egge (Vestfold og Telemark)
Kristin Svendsbø (Rogaland)
Lisbeth Stender (Vestland)