Funkygine takker mammaen sin
Funkygine takker mammaen sin: For at jeg får dele oppturer og nedturer med deg. Fra de bitteste små til de størsteste største
og til alle døgnets tider. Foto: Brukt med tillatelse fra Funkygines blogg.

En rekke kjente personer lagt ut bilde av seg selv på egne Instagram-kontoer der de takker foreldrene sine for hjelp de har fått etter at de ble myndige – for å vise at også voksne trenger foreldre.

Blant dem er Jørgine Massa Vasstrand, bedre kjent som Funkygine. Hun driver en av Norges største treningsblogger.

Her er utdrag fra hennes blogginnlegg: Tenk at noen ikke har et slikt nettverk. En person som er der for dem

«Og det som kjennes vanskeligst, og som skremmer meg etter å ha lest om denne kampanjen, er det store svarte hullet jeg skulle hatt i livet mitt om jeg ikke skulle vært 100% sikker på at noen brydde seg om meg selv om jeg dreit meg ut! At jeg ikke kunne være umuligpetter, irrasjonell og sta, av redsel for å bli alene. Eller enda verre. At jeg ikke hadde noen å være umulig for…»

Over 13.000 har signert oppropet

Det at kjendiser har engasjert seg i kampanjen har bidratt til at FO og LFB har nådd et bredt publikum. Over 13.000 har skrevet under på å gi barnevernsbarn rett til ettervern til og med fylte 25 år.

Instagramkampanjen er frontet av blant andre komikerne Else Kåss Furuseth, Trine Lise Olsen, Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, artistene Aurora, Dagny og Haile, snøbrettkjørerne Stian Sivertzen og Fridtjof Sæther Tischendorf, og Vendela Kirsebom og Helsesista.

 

Else Kåss Furuseth
Else Kåss Furuseth og pappaen hennes.

 

Else Kåss Furuseth skriver følgende på sin Instagramprofil

«Takk pappa for at du er en bedre far enn fotograf. #takkmamma #takkpappa ❤️ Si JA til å gi barnevernsbarn rett til hjelp etter 18 år!»

Helsesista skriver blant annet: 

«#takkmamma #takkpappa for at dere har vært og er tilstede for oss i livene våre! Jeg snakker med så mange unge, over 18 år, som ikke har foreldre de kan komme på søndagsmiddag til, som ikke har et sted å dra i ferier og høytider - og ender med å sitte alene. Som ikke har noen nære å spørre om råd, til å hjelpe å passe barna den dagen de kommer, som ikke har noen å låne (eller få) noen kroner av når det kniper, som ikke har noen som bekymrer seg. Som ikke har noen som sender en hyggelig melding der det står: glad i deg ❤️».

SE OGSÅ: Dette takker FO-leder Mimmi Kvisvik mammaen sin for

Avrundes med frokostmøte
Underskriftskampanjen varer til 16. september i år. På frokostmøtet vårt den 18. september leveres oppropet med underskriftene til Linda Hofstad Helleland, ved statssekretær Tom Erlend Skaug i Barne- og likestillingsdepartementet. Alle er velkomne!

I tillegg lanserer vi en kunnskapsoppsummering: Ettervern er barnevernets siste mulighet til å hjelpe. Den er utarbeidet av Elisabeth Backe Hansen, en av de fremste forskerne på barnevern.

Frokost serveres fra kl 8. Programmet starter 8.15.

Innlegg ved 
- Barneombud Inga Bejer-Engh
- direktør i Bufdir Mari Trommald
- fagansvarlig Marianne Oftedahl i Fosterhjemsforeningen
- leder Merethe Løland i Organisasjon for barnevernsforeldre, 
- Kathrine Haugland Martinsen i FOs forbundsledelse
- Vilde Adolfsen leder i LFB