Oppdatering søndag kl. 07.00: Meklingsfristen er satt til kl. 24.00 natt til søndag, men partene er altså enige om å fortsette utover fristen.

LES OGSÅ: Partene mekler på overtid - dette strides de om

Hvis meklingen ikke fører fram, vil nærmere 30.000 LO-medlemmer i privat sektor gå ut i streik. Foreløpig gjelder dette ingen av FOs medlemmer. Den varslede streiken var satt fra arbeidstidens begynnelse og senest kl. 06.00 søndag 8. april. Det er fredsplikt under mekling.

Årets lønnsforhandlinger for privat sektor avgjøres på riksmeklerens kontor etter at det ble brudd i forhandlingene mellom YS, NHO og LO før påske. Dette lønnsoppgjøret gjelder for svært få av FOs medlemmer. FO har om lag 600 medlemmer innenfor NHO-området.

LES OGSÅ: Foreløpig tas ingen av FOs medlemmer ut hvis det blir streik

LES MER: Disse streiker fra søndag hvis partene ikke blir enige

Det viktigste oppgjøret for flest FO-medlemmer er innen kommune og stat. Der er meklingsfristen 30. april. Oppstart i forhandlingene innen stat er 5. april. Lønnsforhandlingen innen KS-området har oppstart 11. april. Vi holder deg oppdatert på fo.no. 

LES OGSÅ: Når forhandles din lønn?

Mange av våre om lag 600 medlemmer i NHO-området jobber i privat virksomhet innenfor:
•    Barnevern
•    Helse- og omsorgstjenester
•    Rusomsorg
•    Asylmottak

Dersom du som FO-medlem blir tatt ut i streik vil du få varsel om dette fire dager før. 

NHO-området omfatter ulike private virksomheter som driver innenfor området barnevern, helse- og omsorgstjenester, rusomsorg og asylmottak. Virksomhetene kan være tariffbundet til ulike avtaler avhengig av bransje og landsforening i NHO. De fleste av FOs medlemmer i NHO-området er omfattet av tariffavtale 453.

For informasjon om resultatet følg med på www.lo.no og www.frifagbevegelse.no