NY FORBUNDSLEDER: Marianne Solberg skal lede FO de neste fire årene.
NY FORBUNDSLEDER: Marianne Solberg skal lede FO de neste fire årene.

Lørdag kl. 15.30 reiser over 200 sosialarbeidere seg i applaus på FOs landsmøte. Marianne Solberg er valgt som ny forbundsleder og overtar vervet som leder av Norges største fagforening for sosialarbeidere. Hun er FOs første leder med utdanning som vernepleier, og har to landsmøteperioder bak seg som nestleder.

– Marianne Solberg har vært en sterk bidragsyter innad i FOs ledelse, ut i organisasjonen og overfor samarbeidspartnere i fagbevegelsen. Marianne er en naturlig arvtaker etter Mimmi Kvisvik, sa valgkomitéens leder Einar Ingebrigtsen da han la frem innstillingen for landsmøtet.

FO er verdens beste forbund

Når Fontene spør hvorfor hun stilte som forbundsleder, var Solberg tydelig: 

– Det er verdens beste forbud! Hvem har ikke lyst til det? Jeg har vært engasjert i FO i over 20 år, de siste åtte årene sentralt. Jeg ser at vi er en organisasjon i godt driv, med fantastiske tillitsvalgte, og det vil jeg være med på å løfte videre i framtida, sier Solberg.

MER I FONTENE: Hun blir den første vernepleieren til å lede FO

Hun vil gjøre FO enda mer synlig i samfunnsdebatten.

– Når det er snakk om sosiale problemer, sosialt arbeid og sosialpolitikk, skal du være nødt til å snakke med FO, enten det gjelder en politisk debatt på Stortinget, budsjettprioriteringer i kommunestyret eller å finne gode løsninger i hver enkelt velferdstjeneste, sier Solberg.

Her er FOs nye arbeidsutvalg:

  • Marianne Solberg (46), som de siste åtte årene har vært nestleder i forbundet.
  • Lisbeth Berntsen Grandalen (47), som ny nestleder. Hun er utdannet sosionom og tidligere fylkesleder i FO Oppland. Fra mars 2020 har hun jobbet som organisasjonstillitsvalgt i LO Innlandet. 
  • Ole Henrik Kråkenes (34) fortsetter i vervet som leder av FOs profesjonsråd for barnevernspedagoger.
  • Ina Rangønes Libak (33), som ny leder av FOs profesjonsråd for sosionomer. Hun har blant annet bakgrunn som miljøterapeut i rusakuttinstitusjon, rådgiver i Tankesmien Agenda og som AUF-leder. 
  • Marit Selfors Isaksen (51) fortsetter i vervet som leder av FOs profesjonsråd for vernepleiere.

Kråkenes, Libak og Isaksen leder hvert sitt profesjonsråd, i tillegg til å sitte i FOs forbundsledelse.