ARENDALSUKA: Under Arendalsuka oppfordret Kvisvik medlemmer til å stemme for et bedre samfunn
ARENDALSUKA: Under Arendalsuka oppfordret Kvisvik medlemmer til å stemme for et bedre samfunn

Mandag 13. september er det stortingsvalg og millioner av nordmenn går til valgurnene for å bestemme hvem som styrer landet de eneste fire årene. Ekspertene kaller valget et retningsvalg og mange delegater avgjøres med par noen par hundre stemmer. Derfor mener FO-leder Mimmi Kvisvik at medlemmene må bruke stemmeretten sin.

– FO er en partipolitisk uavhengig fagforening, men ikke politisk nøytrale. Våre 31  000 medlemmer er en del av viktig del av velferdsstaten og det er politikerne som avgjør hvordan arbeidshverdagen deres ser ut. Nå må vi alle bruke stemmeretten vår, oppfordrer hun.


– Våre medlemmer jobber for at familier skal ha penger å leve av, for at barn i stårbare situasjoner skal få den hjelpen de trenger og for at de som faller utenfor, skal finne veien videre. FO engasjerer seg i valget fordi det gode samfunnet ikke kommer av seg selv, sier hun.

Her kan du lese mer om FOs viktigste saker i valget

Hva er viktigst for deg?

FO vil vite hvilke saker medlemmene er opptatt av og har laget et animasjonsfilm om hvorfor hver enkelt stemme teller. Trykk her eller på tittelen til filmen for å delta i diskusjonen i kommentarfeltet på Facebook.

Basert på FOs hovedsaker har forbundet stilt alle landets førstekandidater 10 spørsmål om helhetlig sosialpolitikk, rett kompetanse og trygge arbeidsforhold. Svarene kan være viktig for deg som mener dette er de viktigste saken i valgkampen.

SE OGSÅ: FOs kandidatutspørring

– Når det gode samfunnet ikke kommer av seg selv, må vi holde politikerne ansvarlige, også etter valget. Kandidatutspørringen viser oss hvem vi kan samarbeide med de neste årene i de forskjellige sakene, sier Kvisvik. 

Finn ditt valglokale

Selve valgdagen er 13. september, men i mange kommuner kan man også stemme både 12. og 13. Få mer valginformasjon fra Valgdirektoratet

Alle stemmeberettigede skal ha fått valgkortet sitt på digipost. Her står det hvor du skal stemme på selve valgdagen. Man trenger ikke skrive ut valgkortet for å stemme, det holder med legitimasjon. Valgfunksjonærene vil hjelpe deg dersom du er usikker på hvordan man stemmer. 

Her kan du se hva førstekandidaten i valgkretsen din har svart på FOs spørsmål. Det gode samfunnet kommer ikke av seg selv, derfor må politikerne ta ansvar etter valget. 

Kjenner du en barnevernspedagog, sosionom, vernepleier og velferdsviter som enda ikke medlem av FO?

Del denne lenken