HÅPEFULL: Forbundsleder Mimmi Kvisvik ønsker 36 000 medlemmer før hun går av som forbundsleder.
HÅPEFULL: Forbundsleder Mimmi Kvisvik ønsker seg 36 000 medlemmer før hun går av som forbundsleder.

Når Mimmi Kvisvik går av som leder for FO på landsmøtet i november, kan hun se tilbake på et forbund som har opplevd enorm medlemsvekst og dermed også økt grad av muligheter for politisk påvirkning i hennes periode som forbundsleder. FO har gjennom å sette sosialpolitikk på dagsorden sikret bedre finansiering av barnevernet, tydeliggjort kompetansemangel i tjenestene for personer med utviklingshemming, og ikke minst tatt kampen for at kvinners arbeid skal gi like god økonomisk uttelling som menns arbeid. 

Siden forrige landsmøte i 2019 har FO vokst med over 5 000 medlemmer, og nå ønsker Mimmi enda flere sosialarbeidere med i FO-fellesskapet. 

– Vi foreslo 34 000 medlemmer som målsetting denne perioden. Det ble friskt og freidig jekket opp til 35 000 av landsstyret og nå har vi jammen passert det også, sier en fornøyd forbundsleder.  

SE OGSÅ: FO er 35 000 medlemmer: Historisk milepæl for sosialarbeidere

Økt medlemsmasse gir forbundet større troverdighet og økte påvirkningsmuligheter for medlemmene både når det gjelder lønn og arbeidsforhold på den enkelte arbeidsplass og politisk. Og som bonus blir de del av et unikt faglig fellesskap for sosialarbeidere.

Medlemsveksten har de siste årene vært så god at organisasjonsgraden blant FOs profesjoner har økt for første gang siden begynnelsen av 2000-tallet. Mimmi påpeker en viktig endring som gjør at FO vokser, er at sosialarbeiderne snakker om fagorganisering på arbeidsplassene sine.

– Medlemmene er aktive pådrivere for at kollegaene også melder seg inn i FO. Vi vet av at erfaringat når FOere jobber sammen mot felles mål, overgår vi våre egne forventninger, sier Kvisvik, og er optimistisk med tanke på fremtiden for forbundet. Kanskje vi til og med når 36 000 medlemmer før jeg åpner FOs landsmøte den 15. november?, spøker Kvisvik.  

Vil du være med å nå FOs og Mimmis mål om 36 000 medlemmer innen 15. november? Spør en kollega: Er du fagorganisert? Vil du være med i FO du også?  

Visste du at for hver yrkesaktiv kollega du verver, kan du velge mellom å donere 500 kroner til Norsk Folkehjelp eller FOKUS, eller motta et digitalt gavekort på 500 kroner? 

LES MER: Verv en kollega-kampanje

Se Mimmis beste tips for å verve en kollega:

Er du selv enda ikke medlem av FO? Bli med i fellesskapet!

Bli med i FO