Rekordmange nye studentmedlemmer i FO


FO har reist land og strand rundt for å snakke med de nye studentene på studiene til FOs profesjoner. Lokallag har aktivt stilt opp, og studentene har vist stor interesse for medlemsskap i FO.

- FOs fylkesavdelinger og FO-Studentenes lokallag har gjort en strålende innsats på stand rundt omkring på høgskoler og universiteter, sier studentleder Anel Sadzak (bilde t.v). – FO er et inkluderende fag- og profesjonsforbund. Det å være studentmedlem gjør at man får muligheter til å påvirke egen profesjon og til å møte andre likesinnede, påpeker han. 

Omlag 2500 av FOs ca. 27000 medlemmer er studenter som utdanner seg til en av FOs fire profesjoner. Studenter får gratis medlemskap det første semesteret, og betaler deretter 250 kroner per semester. For dette beløpet har de samme rettigheter som ordinære medlemmer. Dette betyr at de både får innboforsikring, bistand fra fylkesavdelingene dersom de får problemer på arbeidsplassen, i tillegg til degenerelle medlemsfordelene.

Studentene viser generelt stor interesse for FO, spesielt når de får vite at FO har et eksklusivt medlemskap for dem. – Er det sant? Spør en student, når studentrådgiver Sunniva Roumimper forteller om alle fordelene. Bare ved Universitetet i Agder vervet FO 50 studentmedlemmer på under en time, etter et besøk i klasserommet. – Dette er spesielt bra, og jeg har kun opplevd flere innmeldte en gang i løpet av de syv årene jeg har jobbet i fagbevegelsen, forteller studentrådgiveren.

Mari Lilleng, leder av lokallaget ved Høgskolen i Bergen engasjerer vernepleierstudenter i første klasse.

(Bildetekst: Mari Lilleng, leder av lokallaget ved Høgskolen i Bergen engasjerer vernepleierstudenter i første klasse.)

FO-Studentene har en aktiv organisasjon med et eget politisk program og egne vedtekter, samtidig som de er representert i FOs beslutningsorganer. Ved for eksempel FOs landsmøte stilte FO-Studentene en av de største delegasjonene. FO-Studentene har i tillegg til FO sine samlinger, tre egne samlinger for kun sine medlemmer.

- Semesteret har akkurat startet, og vi ser frem til enda flere studentmedlemmer fremover. Kjenner du en student som kunne tenke seg å bli medlem i FO, og kanskje være aktiv i et lokallag, gi oss beskjed, avslutter studentleder Anel Sadzak

Bilder fra noen av standene og klasseromsbesøkene:

Klare for å ta i mot studenter på stand ved Universitetet i Stavanger
(Bildetekst: Klare for å ta i mot studenter på stand ved Universitetet i Stavanger.)
 

Høgskolen i Alta
(Bildetekst: Høgskolen i Alta)

 

Bente fra fylkesavdelingen i Nord-Trøndelag er klar med lykkehjul på Universitetet Nord avdeling Namsos. Studentene var veldig begeistret
(Bildetekst: Bente fra fylkesavdelingen i Nord-Trøndelag er klar med lykkehjul på Universitetet Nord avdeling Namsos. Studentene var veldig begeistret.)
 

Egil Lunde er svært fornøyd med å ha vervet 50 studenter på én dag. Så fornøyd at han spanderte båttur på noen av de nye studentmedlemmene - i håp om å engasjere dem i et styre
(Bildetekst: Egil Lunde er svært fornøyd med å ha vervet 50 studenter på én dag. Så fornøyd at han spanderte båttur på noen av de nye studentmedlemmene - i håp om å engasjere dem i et styre.)