FO står opp for pride!
FO står opp for pride!

Det er nå ett år siden Oslo Pride ble avlyst fordi en person drepte to mennesker og skadet flere i det som nå har blitt regnbuegata. Før pride i fjor ble mange pride-flagg brent og revet ned. I Uganda ble det nettopp vedtatt dødsstraff for homofile. I Florida er det forbudt å undervise om seksuell orientering og kjønnsidentitet, og kjønnsbekreftende behandling for barn er ulovlig. Polen har innført homofrie soner i landet og også der er det ulovlig å undervise om LHBT+-problematikk. I Ungarn er all positiv omtale av homofili og kjønnsmangfold forbudt.

Vi er nå inne i pride-måneden juni, og det er viktigere enn noen gang å vise at vi støtter LHBT+-personer og deres rettigheter. Heldigvis har den norske befolkningen en økende toleranse for lesbiske, bifile og homofile, det viser en rapport fra Bufdir som ble publisert i juni i fjor. Det er riktignok slik at bare to av tre sier de er positive til homofile og lesbiske, og det er over en fjerdedel som sier de har vitset om lesbiske og homofile det siste året. Over en av ti sier de har negative holdninger til transpersoner. Dette er bedre enn på femten år, men det forteller oss i Fellesorganisasjonen (FO) at vi fremdeles ikke har nådd målet om likeverd.  

Som fagforening og ikke minst som fagforeningen for sosialarbeidere, jobber vi for et samfunn der alle kan leve fritt og åpent, uten frykt for diskriminering eller trakassering. FO skal bekjempe enhver form for urettferdighet. Vi arbeider for at alle våre medlemmer, uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk, opplever trygghet, likeverd og respekt på arbeidsplassen. Vi jobber også for å sikre at offentlige tjenester er tilgjengelige og inkluderende for alle. 

Under årets pride-måned oppfordrer vi alle til å bli med oss i kampen for likestilling og menneskerettigheter. La oss stå sammen og vise solidaritet med våre LHBT+-medlemmer, kolleger, venner og familiemedlemmer. La oss arbeide for et samfunn der kjærlighet og aksept seirer over fordommer og diskriminering. 

Sammen kan vi gjøre en forskjell, og vi kan sørge for at enda flere får aksept og toleranse. Sammen kan vi hindre at strømningene vi ser eksempler på i Uganda, USA, Polen og Ungarn får fotfeste! 

God Pride!