Nav-logo

Politiet fikk melding om et knivangrep på et Nav-kontor i Bergen sentrum klokken 10:02 mandag morgen. Kl. 15 kom nyheten om at en av de ansatte døde av skadene. 

– Dette er først og fremst en dypt tragisk hendelse. Våre tanker går til de pårørende og til kollegaene ved Nav Årstad. Vi oppfordrer alle til å gi pårørende og kolleger ro og omsorg i en vanskelig stund, sier FOs forbundsleder Mimmi Kvisvik i en uttalelse mandag ettermiddag.

Saken ble dekket av blant annet NRK, VG, Dagbladet, Bergensavisen og Bergens Tidende. Her kan du se hvordan FO har fulgt opp saken i diverse medier

– To ansatte er skadet i en avtalt samtale med en bruker. Det jobbes med å kontakte pårørende. Vi jobber også med å informere øvrige ansatte ved Nav Årstad, sa Jonas Hestnes, direktør i Etat for sosiale tjenester kort tid etter angrepet.

De skadde da ble kjørt til Haukeland universitetssykehus hvor Marianne Amundsen døde av skadene. Mandag 27. september ble Ida Aulin utskrevet.

– Hun er nå utskrevet fra sykehus, men er sterkt medtatt som følge av skader og hendelsen. Hun er også tungt preget av at en nær og kjær kollega er revet bort, opplyser bistandsadvokat May Britt Løvik i en pressemelding.

Vi følger opp de ansatte

Det er i overkant av 200 ansatte ved Nav Årstad. De følges nå opp av bedriftshelsetjenesten og kriseteam. FO-klubben og FO Vestland følger opp de ansatte og medlemmene  ved Nav-kontoret. Forbundet sentralt bistår klubben og fylkesavdelingen i tiden fremover. 

Mimmi Kvisvik

For øyeblikket er de ansatte samlet på et hotell i Bergen, og de ber om ro.

– Og den roen skal vi gi dem, sier FO-leder Mimmi Kvisvik til Fontene.

Hun omtaler hendelsen som tragisk.

– Nå er det de ansatte på Nav Årstad vi tenker på, både de som er skadd og ikke. Vi tenker også på de medlemmene vi har der og over hele landet.

Les hele intervjuet i Fontene.

Trenger du kontakt med FO?

Hilde Navdal er tillitsvalgt ved Nav Årstad og svarer opp henvendelser fra medlemmer fra de ansatte lokalt. Grethe Kvist er leder av FO Vestland og vil bistå ved behov. Daniel Charles Hextall er FOs presseansvarlig og svarer ut og koordinerer alle pressehenvendelser i forbindelse med denne saken.

Hilde Navdal kan nås på 408 08 827 (ikke pressehenvendelser).
Daniel Charles Hextall kan nås på 46 45 44 51.
Grethe Kvist kan nås på 993 62 350.

Her kan du se hvordan FO har fulgt opp denne saken politisk.

Saken ble sist oppdatert 27. september, kl. 14.24