FO setter vold og trusler mot ansatte på dagsorden under Arendalsuka
DEBATT: Også i år vil FO være en aktiv bidragsyter under Arendalsuka


– Vi gleder oss til å sette våre viktigste saker på agendaen, utveksle synspunkter og få i gang gode debatter, sier forbundsleder i FO, Mimmi Kvisvik.

Sammen med resten av forbundsledelsen og flere sentrale FOere reiser hun til sørlandsbyen for delta på arrangementet som er blitt en av Norges største politiske møteplasser.

Høydepunktet med FOs blikk er onsdagens seminar kl. 14.30:

Når ansatte i velferdstjenestene blir slått, hetsa og tråkka på – hvem tar ansvaret?, onsdag kl. 14.30-15.30, Fafobåten (MS Sandnes), Festsalen

Se arrangementet på Facebook

Se også: FO deltar på arrangement om "Bolig og funksjonshemmede"


Vold mot velferdstjenestenes ansatte
 

Hvor mange lever med vold og trusler på jobb? Hvem har – og tar – ansvaret for å forbedre arbeidsmiljøproblemet? Hva synes arbeidstakerne selv om tiltak og virkemidler? Fafo presenterer ferske tall fra en spørreundersøkelse utført på oppdrag fra FO. 

Det blir panelsamtale mellom:

Jeg fikk en melding utpå natta. Jeg skulle vite at jeg var observert

(Mariadelle Silva-Harper, Nav Frogner)

Les saken i Fontene: Nav-ansatte Else og Mariadelle får trusler om natta og skjelles ut på jobben


Hold deg oppdatert om FOs arrangement under Arendalsuka på Facebook:

FO setter vold og trusler på dagsorden under Arendalsuka 2019
 

Vold og trusler på dagsorden

Som fagforening og profesjonsforbund for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere har FO bestilt en rapport fra Fafo om arbeidsvilkårene for ansatte i velferdstjenestene. Hovedtema er vold og trusler, som er et utbredt arbeidsmiljøproblem for FOs medlemmer.

– Foreløpige funn fra Fafo viser at vold, trusler og trakassering i arbeidshverdagen til disse yrkesgruppene er langt mer utbredt enn hos andre yrkesgrupper, sier forbundsleder Kvisvik.

Tallene er oppsiktsvekkende, men dessverre ikke overraskende. FO sentralt har lenge advart mot økende tendens av vold, trusler, sjikane og hatytringer mot ansatte i barnevern og Nav.

–  Jeg håper FOs medlemmer og støttespillere sprer FOs Facebook-arrangement slik at flest mulig får det med seg på Arendalsuka

Etter seminaret er alle medlemmer i FO velkomne til internt arrangement. 

LES MER: FO setter vold og trusler på dagsorden i 2019 

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Arendalsuka