Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sammen med Marianne Solberg, Marit S.Isaksen og tjenestedirektør i NAV, Kjell Hugvik
I DIALOG: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sammen med Marianne Solberg, Marit S.Isaksen og tjenestedirektør i NAV, Kjell Hugvik.


FO har det siste året hatt en tydelig stemme i debatten om innstrammingene i AAP-ordningen. Senest i forrige uke debatterte FOs Marit S. Isaksen saken med NAV-direktør Kjell Hugvik i Dagsnytt 18.

–Vi har mange medlemmer i NAV. De opplever ordningen som urettferdig for brukerne, sier Isaksen.

Les også: – Nei, AAP-mottakere får ikke bedre oppfølging i dag
 

Ministeren inviterte til møte

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) inviterte på bakrunn av dette til et møte. Hun ønsket å høre om hvordan FOs medlemmer i NAV opplever situasjonen.

–Det er veldig bra at ministeren selv tar iniativ til å snakke med oss i FO. Hun ville lære mer om hvordan arbeidssitusjonen til våre medlemmer er, og hvordan det det påvirker AAP-brukerne. Vi fortalte Hauglie at våre medlemmer må få tid og mulighet til å bruke kompetansen sin, sier Isaksen.

Se uttalelsen fra FOs landsstyre: Regjeringen må reversere kuttene i arbeidsavklaringspenger

 

Skrøt at NAV-ansatte

Minsteren sa at regjerningen nå jobber med statsbudsjettet, og ser på hva de kan gjøre med FOs innspill.

–Jeg er mye ute på NAV-kontor og snakker med de ansatte. De gjør en utrolig viktig jobb, det må dere formidle til medlemmene deres, sa Anniken Hauglie.

–Vi håper nå at regjeringen tar med seg innspillene, og at vi kan se det i høstens statsbudsjett, sier Isaksen.

Se AAP-debatten i Dagsnytt 18 her.