Denne saken gjelder for deg som er FO-medlem og ansatt i statlig sektor.

24. mai ble LO Stat enige hos Riksmekleren om årets hovedoppgjør for statsansatte. Enigheten, som kom flere timer på overtid, avverget den varslede streiken for blant annet FOs medlemmer. Nå er resultatet sendt til uravstemning, fordi det er medlemmene som bestemmer om FO skal godta eller forkaste avtalen.

Frist for å svare er onsdag 12. juni, kl. 23.00

På grunn av flere misoppfatninger og myter rundt årets statsoppgjør, vil FO bidra med oppdatert informasjon til dem som skal gjennomføre uravstemningen.

LER MER: Her er avtalen FO og LO Stat har godtatt
FÅ SVAR: Vanlige spørsmål og misoppfattelser om statsoppgjøret

FOs forhandlingsleder, Marit Isaksen, har også spilt inn en spesialepisode av Sosialarbeiderpodden hvor forbundsleder Marianne Solberg forklarer hvorfor FO anbefaler statsansatte å stemme JA i uravstemningen.

Isaksen var selv tydelig på hvorfor, da resultatet fra meklingen ble kjent:

– Vi har sett det som helt nødvendig å komme ut av den uholdbare situasjonen med ulike avtaler som har ført med seg skjevheter, sa hun til Fontene.

Viktig informasjon om uravstemning i staten 2024

Avstemningen gjennomføres elektronisk og ble sendt direkte på e-post til FOs medlemmer i staten 29. mai. Derfor er det viktig at du har registrert rett e-postadresse og arbeidssted på Min sideFristen for å svare er 12. juni, kl. 23.00.

Ta kontakt på jonas@fo.no om du ikke har mottatt e-post.

FO oppfordrer alle til å lese uravstemningsdokumentet før man svarer, og anbefaler medlemmer å stemme ja til resultatet.

Les mer om meklingsresultatet:

Har du spørsmål om resultatet eller generelt om lønns- og arbeidsvilkårene på arbeidsplassen din? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller FO-avdelingen din.


Hør FO-lederen forklare i LO Stat-podden: