TIDLIG KRØKES: På Youngstorget i Oslo møtte tusenvis av mennesker opp for å markere kvinnedagen, for første gang på tre år. Blant de oppmøtte var det mange små som løftet fanene for første gang.
TIDLIG KRØKES: På Youngstorget i Oslo møtte tusenvis av mennesker opp for å markere kvinnedagen, for første gang på tre år. Blant de oppmøtte var det mange små som løftet fanene for første gang.

– At Europa har blitt kastet ut i en krig vi ikke har sett maken til på nesten 80 år, er vanskelig å ta inn over seg. Tiden er kommet for å stå sammen med millioner av ukrainske og russiske kvinner som har blitt uskyldig part i en meningsløs krig, sa FO-leder Mimmi Kvisvik i sin kvinnedagsappell. 

Se FO-leder Mimmi Kvisviks appell på kvinnedagen her.

LES MER: FO fordømmer den russiske invasjonen

Unik mulighet for likelønn

I år samles LO-kongressen for første gang på fem år, hvor det bestemmes hva LO skal satse på politisk. Derfor har FO også i år løftet vår viktigste fanesak, nemlig likelønn.

I Klassekampen 8. mars er FO-leder Mimmi Kvisvik tydelig på at LO må gå foran for å sikre likelønn, og balansere likelønn, økt kjøpekraft og lavlønnstillegg i årets lønnsoppgjør. 

– Vi oppnår ikke likelønn ved å sette kvinnelige arbeidere opp mot hverandre eller diskutere statistikken til det kjedsommelige. Derfor foreslår FO at vi i LO setter ned et likelønnsutvalg i forbindelse med kongressen i mai, skriver hun.

Kvisvik skriver at forbundene da kan arbeide med en felles forståelse av lønnsgapet, og få modeller og verktøy for å fremme rettferdige krav.

Både i sosiale medier og i riksaviser løftet FO disse to fanene på kvinnedagen.  

LES MER: Hva skal til for at Norge skal bli mer likestilt? Slik svarer tre kvinnelige LO-topper

Under kan du se FOs markering av kvinnedagen i bilder. 
 

https://frifagbevegelse.no/ntlmagasinet/hva-skal-til-for-at-norge-skal-bli-mer-likestilt-slik-svarer-tre-kvinnelige-lotopper-6.158.858720.444bd55698

Youngstorget

Ukraina

Folkehav på youngs

Kvisvik i avisen

Paroler