Ole Henrik, Hanne, Mimmi, Marianne og Marit ønsker dere en god sommer!
Ole Henrik, Hanne, Mimmi, Marianne og Marit ønsker dere en god sommer!

Kjære medlemmer og tillitsvalgte! 

Nå er sommeren her. Det har vært en befriende vår, og vi er kanskje enda mer takknemlige for fellesskapet vi har enn før. Vi i FO har lagt bak oss et aktivt halvår. Endelig kunne vi samles fysisk og vende tilbake til arbeidsplasser og til hverandre. Endelig kunne vi feire 1. mai som normalt, endelig kunne vi møtes til landsstyre og endelig kunne vi på verdig vis markere kvinnedagen og andre merkedager. Det har vært godt for oss alle. 

Vi har gjennomført lønnsoppgjør vi er fornøyde med, deltatt med en strålende delegasjon og bidratt til gode vedtak på LO Kongressen, fått fast plass i LO sekretariatet og lansert  en rekke viktige politiske og faglige rapporter. Du som medlem skal vite at vi hele tiden jobber bredt for å sikre deg best mulige arbeidsvilkår og betingelser i jobben din. Våre tillitsvalgte på arbeidsplassene fanger godt opp hvor skoen trykker for dere som står på hver eneste dag.  
 
Fordi hele organisasjonen har jobbet med rekruttering har vi rundet 33 000 medlemmer. Vi ønsker å vokse videre slik at vi blir en enda sterkere maktfaktor i tariff- og sosialpolitikken. Det er bare ved å stå sammen vi kan lykkes med det. 
 
Vi vet hvor krevende hverdagen i helse- og sosialtjenestene har vært under pandemien. Vi vet også at etterdønningene gir særlige utfordringer som vi må forholde oss til i lang tid fremover. Det viser vår rapport "Sosialfaglige kriser krever sosialfaglige løsninger". Vi har bistått mange medlemmer i deres arbeidssituasjon. Det er kjernen i vår jobb å være der for medlemmer som møter på utfordringer i sin arbeidssituasjon.  

Samtidig med en gledelig gjenåpning har vi vært vitne til et nådeløst angrep på Ukraina. Vi er mange som har kjent på maktesløshet og reagert på  krigen med fortvilelse og sinne. Det arbeidet som gjøres av dere som tar imot flykninger fra både Ukraina og andre land er uvurderlig. FOs landsstyre har stilt til disposisjon inntil 350 000 til støtte for solidaritetsarbeid i Ukraina. Vi tenker på Ukraina og ukrainerne hver eneste dag.  
 
Dessverre gikk vi inn i sommeren med et alvorlig terrorangrep på kjærligheten. Vi sender våre tanker til de omkomne, deres familier og alle som ble berørt av angrepet. Dette skal ikke skje! Vi har en viktig kamp å kjempe for likestilling og likeverd. Alle har rett til trygghet og til å elske den de elsker. 

Til høsten deltar vi på Arendalsuka, en viktig arena for politisk påvirkning. Også her vil vi løfte sosialpolitikken. Vi står også foran arbeidet med å følge opp viktige innspill til statsbudsjettet. Vi gleder oss til over sommeren, og ser frem til en aktiv høst.  

Tusen takk for jobben du gjør. Uten dere stopper velferdsstaten opp. Nå håper vi du kan ta en velfortjent ferie. Sommertid er tid for å puste  ut og lade batteriene.  

Til deg som skal jobbe i sommer: God vakt og pass på å ta de pausene du kan få i sommersolen. 

Vi ønsker deg en riktig god sommer! 
 
Sommerhilsen fra forbundsledelsen i FO 

Sommerlektyre: 
Sosiale kriser trenger sosialfaglige løsninger (PDF, 1MB)
Autorisasjonsrapport for barnevernspedagoger og sosionom - en juridisk utredning (PDF, 893KB)
Arbeidstidsordninger for FOs organisasjonsområde