LO KONGRESS: FO-leder Mimmi Kvisvik er klar for en uke sammen med LO og forbundene.
KLAR: Kvisvik er klar for lange debatten om fremtidens arbeidsliv og samfunn.

Etter å ha blitt utsatt på grunn av koronapandemien, går LOs 35. ordinære kongress endelig av stabelen mandag 30. mai. LO-kongressen blir omtalt som et av landets mektigste møter, fordi hovedsammenslutningen representerer nærmere en million fagorganiserte fordelt på medlemsforbundene.

SE PROGRAMMET: Rammeprogram for LOs 35. ordinære kongress 2022
FØLG HELE KONGRESSEN: Live-sending av LO-kongressen 2022
Bruk emneknaggene #LOkongress og #FOpåKongressen i sosiale medier for å delta i debatten.

– Nå er det godt å være på plass. LO har en viktig samfunnsrolle og de viktigste vedtakene blir fattet på kongressen. Vi er klare for lange dager med debatter om fremtidens arbeidsliv og samfunn. FO skal stå opp for trygghet, både for medlemmene våre og menneskene de jobber med, sier FOs forbundsleder Mimmi Kvisvik. 

Hun går inn kongressdørene med en historisk sterk organisasjon i ryggen. FO vokser nemlig i rekordfart og runder 33 000 medlemmer. De blir representert av ti sentrale FO-delegater, i tillegg til FOs tillitsvalgte i fylkesdelegasjonene til LO.

LES MER I FONTENE: De er FOs stemmer på LO-kongressen. Dette er de viktigste sakene for dem

STYRKE: Forbundslederen har et historisk sterkt FO i ryggen når hun går inn dørene på LO-kongressen

BLI KJENT MED DELEGATENE: Disse skal representere deg på LO-kongressen
BLI KJENT MED SAKENE HER: Her finner du dokumentene som behandles

Den neste uken skal kongressen blant annet velge nytt sekretariat, vedta nye handlings- og organisasjonsprogram og behandle ny politikk i form av uttalelser. De viktigste sakene for FO er tiltak for likelønn og likestilling, en helhetlig sosialpolitikk og utviklingen av LO.

– Vi har en unik rolle i samfunnet. Som et kvinnerikt forbund, er vi selvsagt opptatt av at lønnsforskjellene mellom menn og kvinner forsvinner. Som fagforeningen for sosialarbeidere, kjenner medlemmene våre velferdsstatens førstelinje bedre enn de fleste. Det er kunnskap som forplikter. Vi skal bruke posisjonen vår til å stå opp for trygghet. Det gode samfunnet kommer ikke av seg selv, sier Kvisvik.

Mandag skrev hun en kronikk til FriFagbevegelse sammen med Mette Nord fra Fagforbundet, Jørn Eggum fra Fellesforbundet, Aud Marit Sollid fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) og Christopher Beckham fra Handel og Kontor.

"Vi trenger en helhetlig likelønnsplan" skriver de fem forbundene.

LES KRONIKKEN: «Lar vi dagens utvikling fortsette vil det ta minst femti år før vi har likelønn i Norge»

"LO skal kjennetegnes ved at vi alltid prioriterer lavtlønte og likelønn. Vi trenger derfor en strategisk og systematisk plan for å nå målet om full likestilling. Kvinner og menn fortjener lik lønn for arbeid av lik verdi."