Leo Ajkic
Leo Ajkic kommer på FO-dagene 2018, kommer du? Hvorfor ikke prioritere engasjerende foredrag, fagfellesskap og inspirasjon til arbeidshverdagen? Pressefoto: Kim Erlandsen/NRKP3.

I morgen starter FO-dagene 2018 der blant annet Leo Ajkic skal utfordre deltakerne med sin utradisjonelle tilnærming til de store og små spørsmålene i livet. Han har siden 2007 vært en nyskapende, uredd og engasjert mediepersonlighet med et brennende samfunnsengasjement.

I år arrangeres FO-dagene 2018 den 14-16. november på Sundvolden i Buskerud, om lag en halvtimes kjøretur utenfor Oslo. Temaet for årets konferanse er: Med kraft til å være.

Skal du på FO-dagene? Fortell det gjerne på Facebook-arrangementet vårt!

Fristen for å melde seg på er dessverre utgått.

 

Inspirasjonsdager for FO-medlemmer

FO-dagene 2018 byr på om lag 40 spennende foredragsholdere fra inn- og utland – ulike organisasjoner og felt, blant annet Olaug Nilssen, Oddny Irene Miljeteig og Adrian Lund.

 • Hele programmet kan leses her
 • Les mer og foredragsholderne her

Rundt 250 deltakere fra ulike deler av velferdstjenesten, som blant annet barnevernet, sosialtjenesten (NAV), tjenesten til utviklingshemmede og rusomsorgen, er ventet. FO-dagene er først og fremst for FO-medlemmer, men andre er like velkomne.

Marit Selfors Isaksen
FO-dagene er svært viktig for oss som profesjonsforbund, sier Marit Selfors Isaksen i FO.

– Som det største og eneste profesjonsforbundet for nesten 29.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere, er det naturlig for oss å arrangere viktige fagdager med fag og profesjon i fokus, sier leder for profesjonsrådet for vernepleiere Marit Selfors Isaksen i FO. 

– FO-dagene er hjertebarnet til profesjonsrådene i FO, legger leder for profesjonsrådet for sosionomene, Kathrine Haugland Martinsen, til.

Også den nyvalgte lederen for profesjonsrådet for barnevernspedagoger, Christian Wiik Kynsveen, ser fram til FO-dagene som starter i morgen.

Christian Wiik Kynsveen
Kynsveen ble enstemmig valgt inn i FOs toppledelse på landsstyremøtet 17. oktober.

– Det blir spennende dager med mange interessante foredragsholdere, gode eksempler fra praksis og det siste innen forskning, sier Kynsveen.

LES OGSÅ: Vernepleiere topper dyster statistikk

 

Smakebiter fra foredragsholdere under FO-dagene 2018

Tjenester til utviklingshemmede:

 • Forfatter Olaug Nilssen snakker om hennes siste bok: Tung tids tale – en historie om å være foreldre til et autistisk barn.
   
 • Førsteamanuensis Line Melbøe belyser levekår blant personer med utviklingshemning i samiske områder sammen med flere andre forskere ved Universitetet i Tromsø og Jørn Arve Vold spør om vernepleiere har en rolle i eldreomsorgen.
   
 • «Slik vil jeg ha det!» er Norges første forskningsprosjekt hvor personer med utviklingshemning er aktivt involvert som medforskere i alle delene av forskningsprosessen. Flere av forskerne forteller om suksessfaktorer og utfordringene med et slikt prosjekt.

  FO-dagene 2018

Sosialt arbeid: 

 • Arne Grønningsæter snakker om utfordringer for sosialarbeiderutdanningene. Dette følges opp av paneldebatt med samme tema.
   
 • I tillegg kommer sosionom Katrina Bjørnbakk og klinisk vernepleier Britt Laurendz med et praktisk eksempel på innbyggerorienterte velferdstjenester.

Barnevern:

 • Seksuelle overgrep mot barn på internett - om de fornærmede og gjerningspersonenes metoder belyses av politioverbetjent Hanne Andreassen som jobber ved Seksjon for seksuallovbrudd i Kripos.
   
 • Hvorfor begår ungdom seksuelle overgrep - hvem er de, hva trenger de og hva gjør vi? Det skal Marit Bergh og Kjell Erik Aune fra Statens barnehus i Oslo fortelle om. 
   
 • Tor Erik Rønne prosjektleder for «Jasska: Trygg, - endrings- og utviklingsarbeid i tilknytning til "Tysfjordsakene" forteller hvordan de jobbet for å skape trygghet, samarbeid og åpenhet i arbeid mot omsorgssvikt, vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep, etter overgrepene i Tysfjord

 

Bruk gjerne emneknaggen #fodagene dersom du deler bilder og sitater fra FO-dagene på sosiale medier!