Lønnsforhandlingene i helseforetakene er utsatt
UTSATT: Marit Selfors Isaksen i FO-ledelsen følger forhandlingene med Spekter på vegne av FOs medlemmer i helseforetakene.

Forhandlingene i dette lønnsoppgjøret gjelder deg som jobber i et helseforetak (tariffområde Spekter helse). Her har FO om lag 2500 medlemmer fordelt på ulike sykehus, poliklinikker og DPSer.

De såkalte A2-forhandlingene med Spekter skulle ha startet i dag. Nå er partene i stedet enige om å vente til resultatet i lønnsoppgjøret i offentlig sektor er klart. Offentlig sektor har meklingsfrist ved midnatt 26. mai

– Basert på en grundig vurdering tenker vi det er i FO-medlemmenes beste interesse at vi utsetter forhandlingene til resultatet i offentlig sektor er klart, sier Marit Selfors Isaksen i FO-ledelsen.

LES I FONTENE: Jobber du på sykehus og lurer på hva du får i lønnsøkning? Da må du smøre deg med tålmodighet

Datoene for når forhandlingene skal gjennomføres er ikke klare. Følg med på fo.no.

LES MER: Slik foregår lønnsoppgjøret i Spekter

Jobber du i dette tariffområdet, og lurer på hva som gjelder for deg? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller fylkesavdeling.

Slik foregår lønnsforhandlingene i helseforetakene (Spekter helse)

I forhandlingene i Spekter Helse er FO en del av LO Stat, og samarbeider med Fagforbundet, EL og IT Forbundet, Creo og Norsk Manuellterapeutforening. Ved å stå sammen med andre LO-forbund får FO større tyngde i forhandlingene.

Sammen med forhandlingsdelegasjonen i LO Stat, deltar Marit Selfors Isaksen aktivt i forhandlingene med Spekter Helse. Hun rådfører seg med et forhandlingsutvalg sammensatt av FO-tillitsvalgte fra hele landet, og rådgivere ved forbundskontoret.

Forhandlingsutvalget består av Marit Selfors Isaksen, Vidar Byholt, Lene Næsgaard, Bente Svendsrud, Lillian Munkeboe og Camilla Fosse.

LES OGSÅ: Alt om lønnsoppgjøret
LES OGSÅ: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff