Profesjonskonferansen

Profesjonskonferansen for FOs medlemmer ble i år arrangert for andre gang og forbundslederen er svært fornøyd med vel gjennomført konferanse.

- Jeg har fått drøssevis av gode tilbakemeldinger fra deltakerne, sier Kvisvik.

Bli en del av flokken - meld deg inn i FO!

- Imponert over det faglige innholdet

Den ene "FO-dagen" kunne deltakerne velge mellom tre parallellsesjoner med faglig innhold

- Jeg er veldig imponert over det faglige innholdet. Det har vært interessant program alle dagene og en fin bredde. Jeg sitter igjen med mye bra faglig påfyll, sa FO-medlem ansatt i Kirkens bymisjon Marit Nybø.

Kathrine Haugland Martinsen

- Vi er svært fornøyde med FO-dagene 2018, sier Kathrine Haugland Martinsen, leder for profesjonsrådet for sosionomer i FO, og en av dem som har vært med på å planlegge årets konferanse.

LES OGSÅ: Dette synes deltakerne om FO-dagene 2018

Sagt under FO-dagene

Her er noen av høydepunktene og sitatene fra FO-dagene 2018.

"Kom deg ut av komfortsonen og opplev mestring", sa foredragsholder Adrian Lund på sitt inspirerende og rørende foredrag. 

"Vi er ikke svake selv om vi trenger hjelp", sa styrerepresentant i Landsforeningen for barnevernsbarn Ruzzel Solberg.

"Å miste noen handler om å bære med seg en tapserfaring. Hver dag er "nok en dag uten". Etterlatte må forholde seg like mye til tapet uavhengig av tiden som går, selv om det emosjonelle endres", sa spesialutdannet sosionom Knut Andersen fra Sorgstøtte ved Ahus.

Olaug Nilssen og Marit Selfors Isaksen
Olaug Nilssen rørte mange da hun fortalte om hennes erfaringer med å være mor til sønn med autisme og hvilke kamper hun har måttet kjempe opp mot hjelpeapparatet. Her med FOs Marit Selfors Isaksen. Foto: FO.

"Min historie handler om å være to sårbare individer. Uten velferdsstaten hadde disse sårbare gått til grunne." Forfatter Olaug Nilssen fortalte om det å være mor til en sønn med autisme.

30-50% av alle seksuelle overgrep mot barn og unge begås av barn under 18 år. 
"En gruppe vi har forsømt". Tydelig tekst fra Marit Bergh fra Statens Barnehus i Oslo.

"Samskapning er mer en «samarbeid»; det er å lage noe sammen". Erlend Dehlin med et inspirende foredrag om hvordan lede kunnskapsarbeidere i utvikling. 

Øivind Christiansen fra RKBU Vest minte oss på: «...Dyktige barnevernsarbeidere erkjenner sin feilbarlighet og er åpen for å revurdere sine vurderingerer og beslutninger» Munro (1996).

"Når man er i fra #Tysfjord og man sitter i programkomiteen for #FOdagene2018 så er det klart man får folka bak Jasska/Trygg til å fortelle om arbeidet med å følge opp Tysfjordsaken!", tvitret rådgiver ved FOs forbundskontor og sosionom Andreas Pedersen Kikvik.

LES OGSÅ: Leo Ajkic på FO-dagene 2018