Mekling: Denne helgen er det mekling i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO. Dette gjelder om lag 650 FO-medlemmer.
Mekling: Denne helgen er det mekling i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO. Dette gjelder om lag 650 FO-medlemmer. (Foto: Getty images)).


Forhandlingene mellom LO og NHO førte ikke fram i midten av mars. Derfor møtes nå partene til mekling på riksmeklingsmannens kontor. Blir det ikke enighet innen søndag 31. mars, er det streik fra arbeidstidens begynnelse 1. april, senest kl. 0600.

Se pressemelding fra LO: LO krever meklingen avsluttet. Varsler streik fra mandag 1. april

Denne meklingen berører kun de om lag 650 FO-medlemmene som jobber i privat sektor. Forhandlingene i for eksempel kommunal sektor skjer i slutten av april.  

Se når din lønn forhandles her: Fem ting du som er medlem i FO må vite om årets lønnsoppgjør


Slik blir omfanget av streiken

23.000 LO-medlemmer kan bli tatt ut i streik. I første omgang er det ikke varslet om at dette gjelder noen av FOs medlemmer.

Se hvem som tas ut i streik her.

Les mer: Hva blir konsekvensene av en streik i privat sektor?

Meklingen i helgen handler om det som kalles frontfaget. Det betyr at LO og NHO mekler om rammen for årets lønnsoppgjør. Da skal lønnsøkningen for ansatte i internasjonalt konkurranseutsatt industri forhandles først. Resultatet av dette danner rammen for hva vi kan forvente i de andre tariffoppgjørene.

Les hvordan du skal forholde deg dersom ikke partene blir enige under meklingen.

Les mer: Brudd i forhandlingene om lønnsoppgjøret. Hva betyr det for deg som FO-medlem?
 

Mimmi Kvisvik
FØLGER MED: FO-leder Mimmi Kvisvik følger med på meklingen mellom LO og NHO (Foto: FO).
 

‒ Vi følger nøye med på forhandlingene. For FO er det viktig at rammen blir såpass god at vi kan få til en reell likelønnsutvikling. Kvinner i omsorgssektoren er ofte lavtlønnede. Det kjemper vi for å gjøre noe med, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

Les også: LO-lederen inspirert av FO: Vil løfte kampen for likelønn i årets lønnsoppgjør.
 

Hold deg oppdatert på fo.no og på Facebook

Dersom du lurer på om hva som skjer i årets lønnsoppgjør, kan du følge med på våre nettsider eller på FOs Facebookside. Du kan også snakke med din lokale tillitsvalgt eller kontakte din fylkesavdeling. 

Les mer på www.fo.no/mellomoppgjoret2019  

Du kan også følge med på www.lo.no