Lønnsoppgjøret i Oslo kommune.

De sentrale lønnsforhandlingene i Norge er oppdelt i tariffområder. I tariffområdet Oslo kommune har FO om lag 1750 medlemmer. Dette lønnsoppgjøret gjelder for deg som har Oslo kommune som arbeidsgiver.

FO Oslo forhandler med Oslo kommune som en del av kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH). Her sitter fylkesleder i FO Oslo, Hanne Groseth, sammen med Fagforbundet, Creo og Skolenes landsforbund (SL).  

‒ Det har ikke vært mulig å komme til enighet med arbeidsgiversiden i lønnsoppgjøret i Oslo kommune. Vi bryter forhandlingene på grunn av at kommunen ikke ville legge til rette for flere heltidsstillinger, og fordi Oslo kommune ikke ville inkludere pensjonsvedtektene i overenskomsten, sier Hanne Groseth.  

SE OGSÅ: Her er protokollen fra forhandlingene. (PDF, 75KB)

Hanne Groseth, FO Oslo
REPRESENTERER FO: Hanne Groseth er fylkesleder i FO Oslo.

Årets lønnsforhandlinger har vært preget av at det har vært lite penger å forhandle om. Forventingene om å få gjennomslag for andre krav som styrker fellesbestemmelsene, og som forplikter kommunen til å jobbe for likelønn og reduksjon av deltidsstillinger, har derfor vært desto større.  

Les mer om FO sine krav inn i lønnsforhandlingene i Oslo kommune her.  

‒ Vi er skuffet over at vi ikke klarte å komme fram til et resultat. Nå trenger vi bistand fra Riksmekleren for å komme i mål, sier Groseth.

Hun ber alle medlemmer om å møte på jobb som normalt.

Fristen for å komme til enighet hos Riksmekleren er 15. oktober.  Kommer ikke partene til enighet der, kan FO-medlemmer ansatt i Oslo kommune blir tatt ut i streik.

MER MER I FONTENE: Lønnsforhandlingene i Oslo kommune strandet på heltid og pensjon

Jobber du i Oslo kommune og lurer på hva som gjelder for deg? Ta kontakt med din lokale tillitsvalgte eller FO Oslo.

LES MER: Alt om lønnsoppgjøret

FÅ SVAR: Her finner du spørsmål og svar om lønn og tariff