Marianne Solberg, FO-leder
ENIGHET: FO-leder Marianne Solberg er fornøyd med at partene ble enige i årets oppgjør.

KS-oppgjøret gjelder deg som er ansatt i en kommune eller fylkeskommune. Har du Oslo kommune som arbeidsgiver, er du omfattet av et eget tariffområde.

I to uker har forbundsleder Marianne Solberg forhandlet om lønna til 16 147 medlemmer i kommunal sektor. Syv timer etter fristen, ble LO Kommune enige med KS om de nye lønns- og arberidsvilkårene til ansatte i kommunal sektor. Fristen for enighet var midnatt til 1. mai.

– Vi må si oss veldig fornøyde med at vi har fått på plass en forhandlingsløsning, sier FO-leder Marianne Solberg på telefon til Fontene på morgenkvisten 1. mai.

FOs TARIFFKALENDER 2024: Sjekk når vi forhandler om lønna di
ALT OM LØNNSOPPGJØRET: Hold deg oppdatert på forhandlingene

Hun og resten av LO Kommunes delegasjon har sittet i lange forhandlinger med KS gjennom natta. Tidlig onsdag ble partene enige om en avtale som ga gjennomslag for fagbevegelsens viktigste krav.

Forhandlingsrommet

Enighet i kommuneoppgjøret gir økt kjøpekraft

Da oppgjøret startet var Solberg tydelig på prioriteringene:

– FO skal kjempe for et solidarisk oppgjør. De som tjener minst, merker de økte prisene mest. Samtidig skal vi løfte likelønn og uttelling for kompetanse høyt i forhandlingene, sa FO-lederen.

Det ble også resultatet etter to uker med forhandlinger.

Vi får flere gjennomslag når vi står sammen. Gjør som 36 000 andre. Bli med i Norges største fagforening for sosialarbeidere!

Bli med i fellesskapet

Ny garantilønn for kommunalt ansatte:

By lønnstabell

Er du usikker på hva som gjelder for deg? Kontakt din lokale tillitsvalgte og FO-avdeling. Her kan du se vanlige spørsmål og svar om lønn og tariff.

Her er de nye lønnstilleggene

Alle medlemmer er sikret et lønnstillegg på minst kr. 22 000 i året. I tillegg får ansatte med 16 års ansiennitet et ekstra løft.

– Det har vært et problem i kommunesektoren at forskjellen mellom 10 og 16 års ansiennitet har vært for liten. Nå har vi endelig fått gjort noe med det, sier Solberg. 

Tillegg for medlemmer med lengst ansiennitet:

  • Ansatte med 16 års ansiennitet og tre års utdanning får kr. 27 300.
  • Ansatte med 16 års ansiennitet og fire års utdanning får kr. 28 500.
  • Ansatte med 16 års ansiennitet og mastergrad får kr. 35 500.

SE LØNNSTABELLEN: Protokoll fra KS-forhandlingene 2024 (PDF, 405KB)

Mette Nord, LO kommune

– Dette er et rettferdig og godt lønnsoppgjør for hele laget. Gjennom forhandlingene er vi blitt enige med arbeidsgiver om en avtale som sikrer medlemmene våre økt kjøpekraft, og som har en god fordeling mellom de ulike yrkesgruppene i kommunesektoren, sier LO Kommunes leder, Mette Nord. 

Forhandlingsresultatet skal sendes på uravstemning til medlemmene i KS-området, for endelig godkjenning. 

Er du sosialarbeider, men enda ikke medlem av FO?

Bli med i fellesskapet

Fordi forhandlingene med Oslo kommune og staten brøt sammen, skal FO fortsette disse lønnsoppgjørene hos Riksmekleren. Frist for begge meklingene er midnatt 23. mai.