Søk

Du er her:

Sosionomen

Sosionomutdanningen kvalifiserer for arbeid med å forebygge, løse og redusere sosiale problemer.

Sosionomen bistår barn, voksne, grupper og lokalsamfunn i deres innsats for bedre livsvilkår. Dette gjøres i tett samarbeid med den eller de det gjelder.

Arbeidet er forankret i menneskerettigheter og sosial rettferdighet.

Sosionomen jobber blant annet i kommunale helse-, sosial- og omsorgstjenester, NAV, barneverntjeneste, sykehus, psykisk helsearbeid for barn og voksne, rusbehandling, skole, familievern, kriminalomsorg, flyktninge- og innvandrerarbeid og i frivillige organisasjoner.

I tillegg til direkte arbeid med mennesker jobber sosionomer med forskning, undervisning, administrasjon og ledelse.

 • Evaluering av forsøket "kjerneoppgaver i NAV"

  02.07.2015

  Arbeidsforskningsinstituttet har nylig gjennomført en evaluering av forsøket kjerneoppgaver i NAV. Forsøket har vært treårig og formålet har vært å se på effekten av å selv utføre avklaring og oppfølging av brukere i NAV.

 • Mangfold og utvikling - sosialt arbeid i ny tid

  23.06.2015

  Her kan du laste ned artikkelsamlingen som ble lansert på FOs 6. kongress i mars. Den er skrevet om og av sosionomer og heter "Mangfold og utvikling - sosialt arbeid i ny tid".

 • Kulturminister Thorhild Widvey besøkte Trastad Samlinger

  09.06.2015

  Kulturminister fikk vite at Sør-Troms Museum avdeling Trastad Samlinger består av autentisk bo og leveavdeling fra sentralinstitusjonen for psykisk utviklingshemmedes tid og Galleri og museum for Outsiders Art.

 • Første sak på HiOA til skikkethetsnemnda

  29.05.2015

  Skikket. Høgskolen i Oslo og Akershus har fått sin første sak til behandling i skikkethetsnemnda. Et nytt forslag åpner for fem års utestenging dersom studenten blir funnet uskikket til yrkesvalget sitt.

 • Sølvi Slørdahl til minne

  22.05.2015

  Det var med sorg forbundskontoret i Fellesorganisasjonen (FO) mottok beskjeden om at Sølvi Slørdahl (64) sovnet stille inn om kvelden 15. mai. FO har mistet en av sine mest erfarne rådgivere, en omtenksom og lyttende kollega og en engasjert fagforeningskvinne.

 • Sosialarbeiderprisen til Marianne R. Andreassen

  19.03.2015

  Under en høytidelighet under FO-kongressens festmiddag onsdag kveld ble Marianne R. Andreassen fra Sortland overrakt årets sosialarbeiderpris for 2015.

 • Valgkomiteens innstilling er klar

  11.03.2015

  Irmelin Sangolt Tjelflaat er innstilt som nytt AU-medlem og leder for seksjonsrådet for barnevernspedagoger. Kathrine Haugland Martinsen (bildet) er innstilt som nytt AU-medlem og leder for seksjonsrådet for sosionomer. Dette kunne valgkomiteens leder, Nils Ola Sande, fortelle i dag.

 • FO-medlem nr. 27.000 ble hyllet

  09.02.2015

  Fredag 6. februar troppet forbundsleder Mimmi Kvisvik opp på arbeidsplassen til Lene Rørvik for å hylle henne som FO-medlem nr. 27.000. - Det er fint å ha FO i ryggen hvis noe skjer, sa den nyutdannede sosionomen og NAV-vikaren på spørsmål om hvorfor hun valgte å organisere seg.

 • Lars Semmerud tar ikke gjenvalg

  30.01.2015

  Lars Semmerud har meddelt valgkomiteen i Fellesorganisasjonen (FO) at han ikke tar gjenvalg til arbeidsutvalget og som leder av seksjonsrådet for sosionomer.

 • Ny Fafo-rapport om kjøp av private barneverntjenester

  16.01.2015

  Fafo-forskerne Arne Backer Grønnignsæter og Hanne Bogen har nettopp publisert en ny rapport om kommunenes kjøp av private barneverntjenester. Rapporten er skrevet på oppdrag fra Fellesorganisasjonen (FO).

Viser fra 11 til 20 av totalt 40 artikler

Fellesorganisasjonen (FO)
Mariboesgate 13
Pb 4693 Sofienberg
0506 OSLO

Fakturaadresse: Fellesorganisasjonen
v/4human AS, Postboks 853, 3606 Kongsberg
faktura@4humanIT.no


Tlf.: 91 91 99 16 | kontor@fo.no
(Tlf fra utlandet: +47 22469487)

Hurtiglenker

@ FO 2018 - Webredaktør: rune.soma@fo.no - Ansvarlig redaktør: Mimmi Kvisvik

CorePublish publiseringsløsning