Mimmi Kvisvik
SYNLIG: FO er synlig på flere arrangementer under Arendalsuka.

I tillegg til å arrangere egne møter, seminarer og debatter bidrar FO til gjennomføringen av LOs arrangementer og arrangementer i samarbeid med bruker- og interesseorganisasjoner. Her ser du hvilke møter vi deltar på.

Mandag

Sosialarbeiderpodden live: Fattigdom i verdens rikeste land

Når: 14. august, kl. 18.15 - 19.00
Hvor: Bankgården, 4. etasje
Arrangør: Fellesorganisasjonen (FO)

Hva er årsakene og konsekvensene av fattigdom? Hvordan oppleves det å være fattig i verdens rikeste land? Hva kan politikerne og storsamfunnet gjøre for å forebygge og redusere sosiale problemer? Sosialarbeiderpodden plukker opp ballen fra hovedarrangementet Fattigdom: Er arbeidslinja til barnets beste? og inviterer Mari Rege, leder av regjeringens ekspertgruppe for Barn i fattige familier, Kaisa Hansen-Suckow, forfatteren av boken “Oss mot verden - en historie om å være fattig” og flere politikere til samtalen. 

Kickoff for hele fagbevegelsen 

Når: 14. august, kl. 19.00 - 23.00
Hvor: Bankgården
Arrangør: Fellesforbundet

Tradisjonen tro arrangerer Fellesforbundet kickoff for fagorganiserte i Arendal. FOs forbundsledelse blir å finne på arrangementet, og oppfordrer alle medlemmer til å delta på samlingen.

Tirsdag

Hvordan går det egentlig med barnekoordinatorordningen?

Når: 15. august, kl. 12.45 - 13.30
Hvor: Hjerneteltet (Arendal gamle rådhus)
Arrangør: Fellesorganisasjonen (FO), CP-foreningen, FFO og HBF

Mange familier med funksjonshemmede barn får ikke oppfølgingen de trenger. De føler seg forvirret og står fast i byråkratiet fordi hjelpen ikke er koordinert. I samarbeid med Cerebral Parese-foreningen, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Handikappedes Barns Foreldreforening skal FO forsøke å gi oversikt over situasjonen etter barnekoordinatorne ble lovfestet i 2022.

LOs arrangement om barn og unges psykiske helse

Når: 15. august, kl. 15.30 - 16.15
Hvor: Bankgården
Arrangør: LO, Fellesorganisasjonen FO og flere

Arrangementet legger hovedvekt på forebyggende arbeid.
Mer informasjon kommer.

Onsdag

Sosial samling for sosialarbeidere: Servering, snacks og sang

Når: 16. august, kl. 17.00 - 21.00
Hvor: Husbanken i Arendal 
Arrangør: FO Agder og Fellesorganisasjonen (FO)

FO inviterer sosialarbeidere i Arendal til en sjarmerende sosial samling, fylt med stemning, samhold og spenning. Vi sørger for smakfull servering, sosialt samvær og suverene musikalske innslag i sommersolen. Bli med på den festlige FO-festen, hvor fellesskap og fagforeningssolidaritet er i fokus.

Vis at du deltar på arrangementet på Facebook og del den med bekjente som bør delta!

Torsdag

Den store barnevernsdebatten: Hvordan står det egentlig til i barnevernet?

Når: 17. august, kl. 11.00 - 12.30
Hvor:  Clarion hotel Tyholmen (Tyholmen restaurant / Stuen)
Arrangør: Fellesorganisasjonen (FO), SOS-barnebyer og LFB

Lurer du på hvordan det egentlig står til i det kommunale barnevernet? Eller hva vellykket ettervern betyr i praksis? Eller om tilstandsrapportene blir fulgt opp? Bli med når FO, SOS-Barnebyer og Landsforeningen for barnevernsbarn arrangerer Den store barnevernsdebatten! Vi utfordrer utvalgte ordførere og politikere og spør hva de trenger av regjeringen, og vice versa - og ikke minst; hva tenker organisasjonene på feltet?