Mimmi Kvisvik

I tillegg til å arrangere egne møter, seminarer og debatter bidrar FO til gjennomføringen av LOs arrangementer og arrangementer i samarbeid med bruker- og interesseorganisasjoner. Her ser du hvilke møter vi deltar på.


Mandag
 

Velferdsstaten under press - Er det dette skattepengene våre går til?

Når: 14. august, kl. 14.00 - 14.45
Hvor: Bankgården, Bakhagen
Arrangør: LO, Fellesorganisasjonen (FO) og flere LO-forbund
Lenke til arrangementet - Delta på Facebook

Linn Herning, nestleder i For velferdsstaten, innleder om status i dag, og tillitsvalgte i fagbevegelsen vil fortelle om situasjonen for de ansatte. Ole Henrik Kråkenes deltar på vegne av FO. Deretter blir det arrangert ordførerduell mellom representanter fra Arbeiderpartiet og Høyre.
 

Sosialarbeiderpodden live: Fattigdom i verdens rikeste land

Når: 14. august, kl. 18.15 - 19.00
Hvor: Bankgården, 4. etasje
Arrangør: Fellesorganisasjonen (FO)
Lenke til arrangementet

Hva er konsekvensene av fattigdom? Hvordan er det å være fattig i verdens rikeste land? Hva kan politikerne gjøre for å forebygge og redusere sosiale problemer? Vi plukker opp debatten fra Fattigdom: Er arbeidslinja til barnets beste? og hører fra Mari Rege som leder ekspertgruppa for Barn i fattige familier og forfatter Kaisa Hansen-Suckow, før Tobjørn Vereide (Ap) og Freddy André Øvstegård (SV) løfter det politiske perspektivet. 
 

Kickoff for hele fagbevegelsen 

Når: 14. august, kl. 19.00 - 23.00
Hvor: Bankgården
Arrangør: Fellesforbundet
Lenke til arrangementet 

Tradisjonen tro arrangerer Fellesforbundet kickoff for fagorganiserte i Arendal. FOs forbundsledelse blir å finne på arrangementet, og oppfordrer alle medlemmer til å delta på samlingen.


Tirsdag
 

Barn bryr seg ikke om sektor - De vil ha hjelp

Når: 15. august, kl. 09.00 - 10.00
Hvor: Tyrili Arena Arendal
Arrangør: Fagrådet - Rusfeltets hovedorgan, Tyrilistiftelsen, Kirkens bymisjon og Frelsesarmeen
Lenke til arrangementet

Barn og unge som bruker rusmidler har sjeldent et forhold til hvordan hjelpesystemet er organisert. Forskjellen mellom kommunale tiltak, spesialisthelsetjenesten og statlig barnevern er uviktig når de oppsøker hjelp. Hva hindrer oss i å gi riktig og god hjelp tidlig? FO-nestleder Marianne Solberg deltar i samtalen og vil bidra til å finne løsninger for mer forebygging og bedre hjelpetjenester til barn og unge med rusmiddelbruk.
 

Heltid koster, men har vi råd til å la være?

Når: 15. august, kl. 09.30 - 10.25
Hvor: Lille Hotell Arendal
Arrangør: KS
Lenke til arrangementet

Heltidskultur, heltidssatsning, lovfestet rett til heltid. Heltid er noe fagbevegelsen og politikere har snakket om i tiår, likevel er det mange som jobber i små deltidsbrøker. Mange peker på vanskelig økonomi, men er det egentlig dyrere å la ansatte jobbe i hele stillinger? Fafo, Agenda Kaupang og Samfunnsøkonomisk analyse (SØA) gir oss tallene. FO-leder Mimmi Kvisvik deltar i debatten som gir oss svarene.
 

Hvordan går det egentlig med barnekoordinatorordningen?

Når: 15. august, kl. 12.45 - 13.30
Hvor: Hjerneteltet (ved Arendal gamle rådhus)
Arrangør: Fellesorganisasjonen (FO), CP-foreningen, FFO og HBF
Lenke til arrangementet

Mange familier med funksjonshemmede barn får ikke oppfølgingen de trenger. De står fast i byråkratiet, fordi hjelpen ikke er koordinert. Marit Selfors Isaksen fra FO skal sammen med Cerebral Parese-foreningen, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Handikappedes Barns Foreldreforening forklarre hva som har skjedd etter barnekoordinatorne ble lovfestet. Er alt godt nok koordinert nå?
 

Må vi tåle det? Vold og trusler mot skole- og barnehageansatte

Når: 15. august, kl. 13.30 - 14.15
Hvor: Bankgården, 4. etasje
Arrangør: Skolenes landsforbund (SL)
Lenke til arrangementet

Ansatte i grunnskolen har tre ganger så høy risiko for å bli utsatt for vold og trusler, sammenlignet med resten av arbeidslivet, men hvor blir det av debatten? Tall fra Arbeidstilsynet og STAMI hjelper oss med å forstå dagens situasjon, og et kvalifisert panel diskuterer hvilket ansvar ledelse og tillitsvalgte har. Joachim Nybakke er hovedtillitsvalgt for FO i Oslo kommune og deltar på vegne av FO.
 

Sterke fellesskap gir trygge ungdommer - Hvordan forebygge psykisk uhelse

Når: 15. august, kl. 15.30 - 16.15
Hvor: Bankgården, Bakgården
Arrangør: LO, Fellesorganisasjonen (FO) og flere
Lenke til arrangementet - Delta på Facebook

Hvordan skaper vi gode oppvekstsvilkår,  som forebygger psykisk uhelse blant barn og unge? Sissel M. Skoghaug, 1. nestleder i LO, innleder kort før vi gir ordet over til medlemmer fra FO, Skolenes Landsforbund og Fagforbundet.


Onsdag
 

Boligsosialt arbeid: Hva er løsningen for mennesker som bor uverdig?

Når: 16. august, kl. 09.30 - 10.15
Hvor: Frelsesarmeen i Arendal 
Arrangør: Frelsesarmeen
Lenke til arrangementet

Grensene for hva som er et «godt nok hjem» må flyttes. Mange bor utrygt, trangt og uten nødvendig oppfølging. De ikke har råd til annet. Frelsesarmeen lanserer boligmeldingen sin (PDF, 876KB), og inviterer politikere og fagpersoner til å komme med de gode boligsosiale løsningene. Hanne Glemmestad deltar i panelet på vegne av FO.
 

Sosial samling for sosialarbeidere: Servering, snacks og sang

Når: 16. august, kl. 17.00 - 21.00
Hvor: Husbanken i Arendal 
Arrangør: FO Agder og Fellesorganisasjonen (FO)
Delta på Facebook, og invitér venner og kollegaer

FO inviterer sosialarbeidere i Arendal til en sjarmerende sosial samling, fylt med stemning, samhold og spenning. Vi sørger for smakfull servering, sosialt samvær og suverene musikalske innslag i sommersolen. Bli med på den festlige FO-festen, hvor fellesskap og fagforeningssolidaritet er i fokus. Si ifra om at du deltar på Facebook-arrangementet og del den med venner og bekjente som bør delta!


Torsdag
 

Den store barnevernsdebatten: Hvordan står det egentlig til i barnevernet?

Når: 17. august, kl. 11.00 - 12.30
Hvor:  Clarion hotel Tyholmen (Tyholmen restaurant / Stuen)
Arrangør: Fellesorganisasjonen (FO), SOS-barnebyer og LFB
Lenke til arrangementet - Delta på Facebook

Lurer du på hvordan det egentlig står til i barnevernet, hva vellykket ettervern faktisk betyr eller om tilstandsrapportene blir lest? Bli med når FO, SOS-Barnebyer og Landsforeningen for barnevernsbarn arrangerer Den store barnevernsdebatten! Vi utfordrer utvalgte ordførere og politikere, og spør hva de trenger av regjeringen, og vice versa - og ikke minst; hva tenker organisasjonene på feltet? Forbundsleder Mimmi Kvisvik deltar i debatten på vegne av FO.
 

Må vi velge mellom klima, natur og arbeidsplasser?

Når: 17. august, kl. 15.30 - 16.15
Hvor: Bankgården, 4. etg.
Arrangør: LO Norge
Lenke til arrangementet - Delta på Facebook

I dette arrangementet, som FO er medarrangør til, ønsker LO å skape en diskusjon om hvordan vi skal ivareta naturhensyn, få til de nødvendige utslippskuttene, og sørge for rettferdig omstilling på samme tid?
 

Pølser og politikk - LO viser partilederdebatten på storskjerm

Når: 17. august, kl. 21.00 - 23.00
Hvor: Bankgården, Foodcourt
Arrangør: LO Norge
Lenke til arrangementet - Delta på Facebook

Visstnok skal Otto von Bismarck har sagt at det er to ting du ikke vil vite noe om; hvordan pølser blir laget og hvordan politikere tar avgjørelser. Men for deg som vil spise pølser mens du ser politikere debattere, viser LO tradisjonen tro partilederdebatten på storskjerm. Det er her du vil finne de fleste FOerne under debatten og mange andre kamerater fra fagbevegelsen også. 
Merk at det bare er 120 plasser i lokalet, så det gjelder å være tidlig ute.